Płukanie dużej chłodnicy - czym ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Płukanie dużej chłodnicy - czym ?
Na dniach będę musiał wypłukac dużą chłodnice w ciężarówce w którą wchodzi ok 10l płynu.
Czym będzie to dobrze zrobic: Ocet, kamix kret ... ?
Na wstępie odrazu mówię że nie mam zamiaru stosowania gotowych płynów K2 itp z uwagi na gabaryty chłodnicy a co za tym idzie koszty.
Jeśli znane są wam inne środki, stężenia jaki powinno się stosowac to piszcie
Czym będzie to dobrze zrobic: Ocet, kamix kret ... ?
Na wstępie odrazu mówię że nie mam zamiaru stosowania gotowych płynów K2 itp z uwagi na gabaryty chłodnicy a co za tym idzie koszty.
Jeśli znane są wam inne środki, stężenia jaki powinno się stosowac to piszcie
Najlepiej to ja bym tylko polecał wodę, i to tylko z jakimś odkamieniaczem (jeśli w ogóle go tam potrzeba) od pralek ...
One nie wchodzą w żadną reakcję z gumą i plastikami i innymi tworzywami...
Podobno są jeszcze jakieś takie produkty firmy Xeramic w sklepach do kupienia specjalnie do czyszczenia, płukania układu chłodniczego ...
One nie wchodzą w żadną reakcję z gumą i plastikami i innymi tworzywami...
Podobno są jeszcze jakieś takie produkty firmy Xeramic w sklepach do kupienia specjalnie do czyszczenia, płukania układu chłodniczego ...
Ostatnio zmieniony wt mar 16, 2010 22:25 przez Fox_00, łącznie zmieniany 2 razy.
- tattoo_men
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Tomasz Bis
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam kolegę spawacz, /to znowu ja / Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem płukania octem ale mam pewien dylemat.Na jesieni zmieniałem uszczelkę pod głowicą,wcześniej wlałem jakiś badziew do uszczelnienia ,który to przyśpieszył.Głowicy nie planowałem bo nie było czasu i został wrzer w miejscu przecieku. Moje pytanie jest takie , czy ocet będzie miał wpływ na to miejsce ? Czy mógł Byś dokładniej opisać ten proces /tak jak wczoraj/Pozdrawiam.
Jak się mylę proszę poprawić , nie obrażać .
http://www.youtube.com/watch?v=iatezFC1aFk&NR=1" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=iatezFC1aFk&NR=1" onclick="window.open(this.href);return false;