Co ile wam sie pala zaroweczki w reflektorach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Co ile wam sie pala zaroweczki w reflektorach
WITAM
mam golfa IV 7 miechow a juz zmienialem 3 razy zaroweczki!!
z przodu w jednym swiatlo postojowe w drugim swiatlo mijania z tylu skolei w jednej swiatlo pozycyjne
jak u was z tym.... tez sie tak czesto pala zarowki?
i pytanko jeszcze odnosnie, bo dzisiaj rozkrecilem tyl swiatla i w nim sa az 5 zaroweczek, nie wiem od czego jest ostatnia na dole po zewn czesci samochodu
bo sa tak od gory
od hamowania, potem kierunkowskaz, pozycyjne, wsteczny i kolo wstecznego co to za zarowka? nie swieci, a probowalem rozne kombinacje....
mam standardowe lampy tyl
mam golfa IV 7 miechow a juz zmienialem 3 razy zaroweczki!!
z przodu w jednym swiatlo postojowe w drugim swiatlo mijania z tylu skolei w jednej swiatlo pozycyjne
jak u was z tym.... tez sie tak czesto pala zarowki?
i pytanko jeszcze odnosnie, bo dzisiaj rozkrecilem tyl swiatla i w nim sa az 5 zaroweczek, nie wiem od czego jest ostatnia na dole po zewn czesci samochodu
bo sa tak od gory
od hamowania, potem kierunkowskaz, pozycyjne, wsteczny i kolo wstecznego co to za zarowka? nie swieci, a probowalem rozne kombinacje....
mam standardowe lampy tyl
- ThoMass
- Mały gagatek
- Auto: VW GOLF VI VARIANT 1.6
- Silnik: CAYC
- Kontakt:
A u mnie jest odwrotnie, pierwszy jakby odskok i mam z przodu przeciwmgielne, drugi odskok i swieci przod i tyl.Jazz_Blue pisze:[url=http://images37.fotosik.pl/268/7a748d4ae30cf98b.jpg]Obrazek[/URL]
Musisz pociągnąć pokrętło do siebie. Pierwszy "przeskok" włączy się przeciwmgłowe tylne, drugi przeciwmgłowe przednie
I to jest poprawna wersjaThoMass pisze:A u mnie jest odwrotnie, pierwszy jakby odskok i mam z przodu przeciwmgielne, drugi odskok i swieci przod i tyl.Jazz_Blue pisze:[url=http://images37.fotosik.pl/268/7a748d4ae30cf98b.jpg]Obrazek[/URL]
Musisz pociągnąć pokrętło do siebie. Pierwszy "przeskok" włączy się przeciwmgłowe tylne, drugi przeciwmgłowe przednie

Co do żarówek - wilgoć w lampie, dotykanie bańki palcami, kiepskie żarówki, za duże napięcie w instalacji, za dużo drgań/wstrząsów - powodów częstego przepalania się jest masa. Na włączonym silniku i włączonych światłach sprawdź napięcie bezpośrednio na stykach świecącej żarówki, a potem poproś kogoś żeby przygazował, i zobacz do ilu skoczy, sprawdź czy nie parują reflektory, sprawdź czy żarówki są dobrze zamontowane, i oceń ich wiek i producenta. Pozatym pamietaj że bańki żarówki nigdy nie dotykamy paluchami

-
- Użytkownik