Uszkodzona stacyjka nie włącza radia.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Uszkodzona stacyjka nie włącza radia.
Witam!!! mój problem wygląda następująco: zamontowałem w samochodzie radio i wszystko było ok. Podłączyłem je tak iz jeden przewód od pamięci radia na stałe był podłączony do 12V, a ten d rozruchu podłączony był do stacyjki. Dzięki temu nie musiałam włączać radia tylko wszystko gasło i zapalało sie przez stacyjką. Pwenego dnia wyciągałem grajka przy włączonym zapłonie i zrobiło się zwarcie. Spalił sie bezpiecznik więc zamontowałem nowy. Wszystko pozornie wyglądało ok. Po włożeniu kluczyka radio się włoczało. Niestety gdy przekręcam zapłon radio gaście. Wyczułem iz obracając kluczykiem wszystklo jest ok. az do momentu kiedy kluczyk przybiera położenie w jakiem był wmomencie awarii. W tym miejscu (czyli gdzie jest kluczyk w momencie normalniej jazdy) radio gaśnie. Jestem pewny iz nadpalił się styk i brak jest kontaktu. Jak to wyjąć zeby oczyścić styk??? POMOCY ( przypszczam ze jak oczyszcze styk będzie ok., myśle ze ze względu na bezpieczniek nadpalenie nie jest duże)
VW jest Bogiem, GLOF nałogiem, PRĘDKOŚĆ zabawą, a SZCZĘŚCIE podstawą!!!
[ bo inaczej to srogie mandaty czekają ;) ]
[ bo inaczej to srogie mandaty czekają ;) ]