kolektory Ta Technix
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- lluukkaasss
- Gadatliwa bestia
kiedyś był już taki temat ze ktoś kupił TA Technixa i był nie zadowolony. niby źle pospawany od środka czy coś... W tej chwili ja posiadam takiego z tej firmy i jestem zadowolony. nie zauważyłem jakiś błędów w wykonaniu. W połączeniu z nowym przelotowym wydechem daje niezły rezultat. pozdro
Irecq moje mk2 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245662&postdays=0&postorder=asc&start=15
- lluukkaasss
- Gadatliwa bestia
toffic co ty gadasz..? widziałeś w ogóle na live taki kolektor? jechałeś autem z takim kolektorem? jeżeli nie znasz tematu to odpuść sobie gadkę. jak golf obudzi się ze snu zimowego to shamuje. dobrze poskładany wydech da w vr nawet ponad 10ps. koleś w crxie z takim właśnie wydechem wyciągnął 17ps - zmierzone na hamowni - oczywiście z pełnym przelotem. także możesz poczekać jakieś dwa tygodnie a dorzucę wykres...
Irecq moje mk2 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245662&postdays=0&postorder=asc&start=15
- lluukkaasss
- Gadatliwa bestia
może ty kolego odpuść sobie, co?? wrzuć wykres przed i po zamontowaniu SAMEGO kolektora TA i pogadamy, ty zmieniłeś cały wydech to masz prawo czuć różniceirecq pisze:co ty gadasz..? widziałeś w ogóle na live taki kolektor? jechałeś autem z takim kolektorem? jeżeli nie znasz tematu to odpuść sobie gadkę.
Poszukam wykresu kolegi z Hondy B16B2 na TA i na Supersprincie (reszta dolotu była rzeźbiona ale w obu przypadkach taka sama), różnica na TA -7KM, wykresy tak do 4kRPM się pokrywały, potem było widać różnice. Pomijam fakt, że TA popękał po 3tyg :green_fuck: (stąd późniejsza zmiana na SS)
[ Dodano: 15 Mar 2010 22:12 ]
i rób przelot, ale ja bym wkładał lepszy kolektor albo poprawiał i to bardzo TAlluukkaasss pisze:moj znajomy w civiku na kolektorze TA texhnix i przelocie + dolocie wyhamowal 17 koni, hamowal przed kolektorem i po.... dlatego pytam tutaj Was, nie wiem jak to sie ma do vr6, na pewno zrobiłbym przelot 2.5
toffic to normalne ze zakładanie barania nie ma sensu jeżeli wydech zostawi się serie.. ale wyjście z barana na wydech masz 70mm... a seryjny wiadomo.... wiec to jest różnica. ja mam TA już rok i jakoś nic mi nie popękało. pozdro
- lluukkaasss
- Gadatliwa bestia
- lluukkaasss
- Gadatliwa bestia
daniel1d, myślałem o tym myślałem tym bardziej ze taka duża moc potrzeba mi jest typowo na ustawki 1/4 weekendowo i to tylko w sezonie
Ciekaw jestem jakie to koszta z założeniem na gotowo
Ciekaw jestem jakie to koszta z założeniem na gotowo
Ostatnio zmieniony wt mar 16, 2010 20:19 przez lluukkaasss, łącznie zmieniany 1 raz.