Stawiam litra jak ktos rozwiaze problem dlawienia [mk2]
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Z tym dmuchaniem z odmy to fakt że powoduje przekłamania, ale to się odbija na problemach z wolnymi obrotami, a nie na braku mocy przyz obciążeniu (no chyba że już dmucha jak turbo). Można to do pewnego stopnia skorygować odpowiednią regulacją gaźnika i pogoda tu nie ma żadnego znaczenia
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
To wygląda mi na cewkę. Właśnie przćwiczyłem ten problem w 3. Osuszanie to tylko rozwiązanie na chwilę. Potem będzie coraz gorzej. Ja jeździłem jak się potem okazało na uszkodzonej cewce około roku. Najpierw nawet nie widać przebicia. A w końcowej fazie iskra wypaliła mi dziurę w obudowie i żażyła się jak żarówka. Zwróć jeszcze uwagę na to czy przewód od cewki nie styka się z innymi przewodami.
TOSTO
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
najpierw podmaina na próbę. Tak jest najszybciej i najprościej, a każdy mechanior ma czy na szrocie pełno takich cewek znajdziesz.MrUkAs pisze:Czyli pozostaje wymiana cewki
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Wlasnie wrocilem z testowania ukladu zaplonowego metoda ciemne pomieszczenie + spryskiwacz. Nie widac bylo zadnych przebic na instalacji. Takze kopulka rozdzielacza wydaje sie ok. W takim razie moze odma??? Co to w ogole jest i jaka spelnia funkcje??? u mnie gumowy przewod od odmy jest zagiety w pewnym miejscu. mechanik sugerowal zebym wsadzil do srodka jakas sprezyne ale nie wiem czy to jest dobry pomysl... A jesli to cewka to gdzie ja moge znaleźć??
[ Dodano: Wto Mar 28, 2006 11:19 ]
Hello!!! czy jest ktos na forum kto moze odpowiedziec na nurtujace mnie pytanie??
[ Dodano: Wto Mar 28, 2006 11:19 ]
Hello!!! czy jest ktos na forum kto moze odpowiedziec na nurtujace mnie pytanie??
Zycie zaczyna sie po 200 000 ...... :)
- Golf III GTI 8V
- Mały gagatek
Ja tez sie nad tym zastanawialem... poza tym to jest dobre dla alternatora.. szczotki nie śniedzieja... Patrzylem nawet na allegro... sporo jest tego ale ktora bedzie pasowala?? Kazda wyglada inaczej .. cena tez nie jest wysoka bo ok 80 pln. ale swoja droga chcialbym rozwiazac swoj problem...
Zycie zaczyna sie po 200 000 ...... :)