Filtr Stożkowy Mk 3 1.8 75 km AAM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Filtr Stożkowy Mk 3 1.8 75 km AAM
Witam wszystkich miłośników mk 3....
Mam pytanie czy mogę założyć do mojego Golfa filtr stożkowy???Czy zwiększyło by to moc chociaż o 5km???Powiem że w tych sprawach jestem laikiem....
Mam pytanie czy mogę założyć do mojego Golfa filtr stożkowy???Czy zwiększyło by to moc chociaż o 5km???Powiem że w tych sprawach jestem laikiem....
- KrL
- Grupa Tomaszowska
- Kontakt:
ja mam wycięty katalizator - wstawioną rurę, i silnik troszkę jak by lepiej się kręcił, nic go nie przydusza, może wiekszej mocy nie czuć ale inna praca silnika jest, nie męczy się tak (może miałem zarąbanego kata i stąd wyczuwalna róznica)
i swoją drogą bardziej mi się podoba praca wydechu
Podepnę się
sam nie jestem w tych klockach dobry i stad moje pytanie
jak to jest z seryjnym filtrem powietrza, czy silnik dostaje dostatecznie dużo tlenu?? czy może jak by się zrobiło dodatkowe dojście do puszki filtra np wyjść w stronę grilla gdzieś bądź niżej bezpośrednio na przód aby była większa ilość wtłaczanego powietrza
i swoją drogą bardziej mi się podoba praca wydechu
Podepnę się
sam nie jestem w tych klockach dobry i stad moje pytanie
jak to jest z seryjnym filtrem powietrza, czy silnik dostaje dostatecznie dużo tlenu?? czy może jak by się zrobiło dodatkowe dojście do puszki filtra np wyjść w stronę grilla gdzieś bądź niżej bezpośrednio na przód aby była większa ilość wtłaczanego powietrza
a jak wstawię ten kolektor wydechowy bo rozumiem ze o ten chodzi to odczuje jakaś różnice?
a co do przepustnicy to wypolerowanie jej ma jakiś sens? czy to tylko zabieg poprawiający psychikę kierowcy?
a co do przepustnicy to wypolerowanie jej ma jakiś sens? czy to tylko zabieg poprawiający psychikę kierowcy?
moj golf => http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=262301 <= zapraszam do oględzin mojej "serii" ;p