Kontrolka oleju pali się mioo ze dolałem olej

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

ulan23
Mały gagatek
Mały gagatek

Kontrolka oleju pali się mioo ze dolałem olej

Post autor: ulan23 » ndz mar 14, 2010 14:55

witam!!
mam taki problem: wczoraj w trasie zapaliła mi się kontrolka oleju, zatrzymałem się sprawdziłem poziom oleju, był poniżej minimum, dolałem wiec olej do poziomu wymaganego, jednak nadal pali się kontrolka poziomu oleju, a po odpaleniu silnika pojawia się komunikat check oil .... Nie wiem czy po dolaniu oleju kontrolka powinna się samoczynnie zgasić, czy trzeba wyzerować jakoś. Możecie doradzić co zrobić??

Awatar użytkownika
Przemo440
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Przemo440 » ndz mar 14, 2010 14:58

mógł sie zawiesić czujnik poziomu oleju, temat był poruszany wystarczy poszukać

ulan23
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: ulan23 » ndz mar 14, 2010 15:05

hmm szukałem już, na forum, ale pojawia się tak wiele tematów nie na temat, ze ciężko mi znaleźć.
Acha dodam ze mam mk4 1,6 v16 AZD z 2001 r.

ps. wszystko wskazuje ze zawieszony czujnik (mikro styk w klapie silnika), czy ta wiązka to taki kabel w czarnej plastikowej osłonce co idzie w lewo od zamka potem jest mocowany na takiej zapince i tam jest złączę?? rozpiąłem to ale nie pomogło, czytałem na forum ze może trzeba zewrzeć złącze po rozłączeniu po stronie instalacji czy za wtyczką??
Ostatnio zmieniony ndz mar 14, 2010 16:31 przez ulan23, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”