Rozrząd
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- tomogolf2
- Forum Master
- Kontakt:
Rozrząd
Słuchajcie mam taki problem, dla kolegi rozwalila sie pompa wtryskowaw silnkiu 1,6, wstawilismy pompe od 1,9 ale teraz za h... nie moge ustawic rozrzadu jak sie zgadza na pompie i na wałku to na kole jest przestawiony, wiece co z tym zrobic?
Ostatnio zmieniony ndz mar 14, 2010 10:24 przez tomogolf2, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Nic podobnego.Fahoo pisze:jesli ustawiasz na znaki a po obrocie sie rozjeżdza to koło ma inną liczbe zebów
Ja mam pompę od 1,9 razem z kołem i hula jak trzeba.
[ Dodano: 14 Mar 2010 10:38 ]
tomogolf2, szacun,ale czy nie knocisz czegoś przy montażu?
Koło wałka rozrządu zbijasz?
Nie ma bata-musi wyjść ...
Za mocno napinasz i pewnie znak na wale przesuwa się do przodu, napnij wstępnie rolkę, pokręć wałem tak, żeby pasek pomiędzy pompą a kołem rozrządu się napiął, i jak odcinek między rolką a wałem zrobi się luźniejszy jeszcze trochę dociągnij rolkę. Ja u siebie tak robię bo koło mam trwale zespolone z wałkiem.
Ostatnio zmieniony ndz mar 14, 2010 11:45 przez t0mal, łącznie zmieniany 1 raz.
- tomogolf2
- Forum Master
- Kontakt:
mysle ze nieMichaś_1977 pisze:,ale czy nie knocisz czegoś przy montażu?
jak naj bardziej bez tego nie napne odpowiednio paskaMichaś_1977 pisze:Koło wałka rozrządu zbijasz?
przesuwal sie za pierwszymi 3 podejsciami, potem dorobilem blokade wału, i juz sie nie przesuwa. jak ustawie wszedzie na znak i przekrece to mimo wszystko wychodzi ze na kole jest przestawionet0mal pisze:pewnie znak na wale przesuwa się do przodu
- tomogolf2
- Forum Master
- Kontakt:
dodam ze jak zakladam pasek miedzy pompa a wałkiem to wchodzi ciut za luzno,z tego co pamietam to powiniem wchodzic ciasno i delikatnie ruszyc kłokiem pompy zeby naszedl pasek, a tu jak sie ruszy to wogle nie pasuje...
Ostatnio zmieniony ndz mar 14, 2010 11:54 przez tomogolf2, łącznie zmieniany 1 raz.