żarówka w bagazniku, defekt
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
żarówka w bagazniku, defekt
Witam, posiadam problem z zarowka w bagazniku, wydaje mi sie ze czujnik zostal zasniedzialy, jest mozliwosc go wyczyszczenia czy wymiana na nowy, chodzi mi o to przy zamku co zamyka bezposrednio klape, sprawdzalem brak prądu, tam dochoda trzy kabelki moze ktos mi uswiadomic od czego jest kazdy? pozdrawiam
-
- Forum Master
Jeden masa, drugi wyjście masy, a ten trzeci dokładnie nie wiem ale to jakieś sterowanie zamka czy coś. Sprawdź czy masa tam dochodzi. Bo mikrowłączniki sterowane są z masy , a nie z plusa.
[ Dodano: 13 Mar 2010 12:06 ]
Sprawdź 2 zewnętrzne czy na jednym powinna masa być cały czas na drugim w zależności od tego czy klapa zamknięta czy otwarta.
[ Dodano: 13 Mar 2010 12:06 ]
Sprawdź 2 zewnętrzne czy na jednym powinna masa być cały czas na drugim w zależności od tego czy klapa zamknięta czy otwarta.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Środkowy masa, zewnętrzne masa po otwarciu zamka... jeden idzie do lampki bagażnika drugi do modułu komfortu
[ Dodano: 13 Mar 2010 12:16 ]
środkowy kabelek brązowy
zewnętrzne brązowo-niebieski i brązowo-czarny
[ Dodano: 13 Mar 2010 12:16 ]
na obydwu zewnętrznych masa pojawia się po otwarciu, na środkowym kabelku masa powinna być cały czaspoolak2006 pisze:Sprawdź 2 zewnętrzne czy na jednym powinna masa być cały czas na drugim w zależności od tego czy klapa zamknięta czy otwarta.
środkowy kabelek brązowy
zewnętrzne brązowo-niebieski i brązowo-czarny
-
- Forum Master
-
- Nowicjusz
..na początek spróbuj psiknąć jakimś spray-em do styków - u mnie był problem z sygnalizacją zamknięcia przez moduł komfortu i pomogłodomino1992 pisze:tak jak polacze 3kabelki na raz zarowka sie zapala, okazalo sie ze felerny jest czujnik przy zamku do wymiany, i wszystko powinno byc juz ok, znajomy wiezie mi cala klape wiec wszystko bedzie ok, ale dzieki.