Wykryto adblocka.: Forum wyświetla subtelne reklamy, prosimy o rozważnie wyłączenia ich blokowania i dopisania nas do listy wyjątków.
Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia

autor: xxxPALUCHxxx » sob mar 13, 2010 12:14
witam
czy spryskiwacze reflektorow xenon dzialaja tylko przy wlaczonych swiatlach xenonowych?
ostatnio zauwazylem ze przy wlaczonych swiatlach postojowych i przy wylaczonych swiatlach
dziala jedynie spryskiwanie szyby przedniej..dopiero gdy wlacze xenon wtedy dziala rowniez spryskiwacz reflektorow..czy tak ma byc?

-
Młody90
- Forum Master

-
Kontakt:
tak ma byc , ja slyszalem ze przy xenonie musi byc sprysk , inaczej sie na przegladzie moga doczepic i niebiescy .
-
poolak2006
- Forum Master

autor: poolak2006 » sob mar 13, 2010 12:21
tak przy włączonych światłach spryski działają. A co xenonów to trzeba mieć spryskiwacze i samopoziomowanie... inaczej jak gliny cię zgarną i zauważą leci dowodzik.
-
Młody90
- Forum Master

-
Kontakt:
poolak2006 pisze:A co xenonów to trzeba mieć spryskiwacze i samopoziomowanie... inaczej jak gliny cię zgarną i zauważą leci dowodzik.
to jedndak dobrze slyszalem

-
xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia

autor: xxxPALUCHxxx » sob mar 13, 2010 12:30
xenon mam oryginalny..elementy poziomujace zawieszenie tez sa:)
tylko wlasnie zastanowilo mnie to, ze sprysk dziala tylko przy wlaczonym xenonie,a przy wylaczonych swiatlach i przy swiatlach postojowych juz nie

-
poolak2006
- Forum Master

autor: poolak2006 » sob mar 13, 2010 12:32
Paluch_wroc pisze:xenon mam oryginalny..elementy poziomujace zawieszenie tez sa:)
tylko wlasnie zastanowilo mnie to, ze sprysk dziala tylko przy wlaczonym xenonie,a przy wylaczonych swiatlach i przy swiatlach postojowych juz nie

To chyba logiczne czemu ma spryskiwać skoro światła są wyłączone -> więc nic ci nie daje że będą czyściejsze
A i spryski też nie działają jak jest mało płynu. Wtedy wszystko idzie na szybę.
-
xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia

autor: xxxPALUCHxxx » sob mar 13, 2010 12:39
poolak2006 pisze:Paluch_wroc napisał/a:
xenon mam oryginalny..elementy poziomujace zawieszenie tez sa:)
To chyba logiczne czemu ma spryskiwać skoro światła są wyłączone -> więc nic ci nie daje że będą czyściejsze

A i spryski też nie działają jak jest mało płynu. Wtedy wszystko idzie na szybę.
w sumie masz racje..bo plynu do spryskiwaczy w zimie zuzylem pokazne ilosci

zaczalem sie nad tym zastanawiac gdy stanalem ostatnio na czerwonym swietle a po przeciwnej stronie skrzyzowania stanał podobny MK IV..nagle patrze..kierowca wylacza xenon..i spryskuje szyby..i tak kilka razy..mysle sobie co jest grane
ale teraz moje watpliwosci juz chyba zostaly rozwiane:)
-
Progresywny
- Lubie to!

autor: Progresywny » sob mar 13, 2010 15:32
Paluch_wroc pisze:w sumie masz racje..bo plynu do spryskiwaczy w zimie zuzylem pokazne ilosci

zaczalem sie nad tym zastanawiac gdy stanalem ostatnio na czerwonym swietle a po przeciwnej stronie skrzyzowania stanał podobny MK IV..nagle patrze..kierowca wylacza xenon..i spryskuje szyby..i tak kilka razy..mysle sobie co jest grane

hehe, robie tak samo^^ ponieważ dosyc sporo tego płynu leci na te swiatełka
A co do tego, co pytales wczesniej... to tak ma byc. Wiec mozesz byc spokojny.
Ja znów mam spryski lecz xenon'ków brak

-
Shmatan
- V.I.P.

-
Kontakt:
O ile się nie myle, to sprysk na światła ma opóźnienie (trzeba trzymać chyba przez 3 sekundy manetke), więc można psikać na szybę krótkimi seryjkami bez moczenia światła/
-
xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia

autor: xxxPALUCHxxx » sob mar 13, 2010 16:48
Shmatan pisze:O ile się nie myle, to sprysk na światła ma opóźnienie (trzeba trzymać chyba przez 3 sekundy manetke), więc można psikać na szybę krótkimi seryjkami bez moczenia światła/
zgadza sie..ale jesli wylacze swiatla wtedy mozliwe jest spryskiwanie jedynie przedniej szyby..spryski reflektorow nie dzialaja wtedy wogole;)
sprawdzilem to przed chwila:D
-
Progresywny
- Lubie to!

autor: Progresywny » sob mar 13, 2010 17:19
Shmatan pisze:O ile się nie myle, to sprysk na światła ma opóźnienie (trzeba trzymać chyba przez 3 sekundy manetke), więc można psikać na szybę krótkimi seryjkami bez moczenia światła/
Seryjkami to cięzko;p bawiłem sie juz tym i nie opanuje. I bez sensu, po co "pszytkac"... jak każdy chce aby szyba dobrze została umyta:)
Wiadomo,że jak przytrzymasz- masz lepsze cisnienie
Ostatnio zmieniony sob mar 13, 2010 17:34 przez
Progresywny, łącznie zmieniany 1 raz.