radio golf V
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
radio golf V
Witam;
W moim golfie zostało wyciągniete radyjko wraz z głośnikami. Podpowiedzcie czy lepiej kupic VW RCD 300 (moze ktos ma na sprzedaz) czy może jakieś inne radyjko 1DIN "lepszych "producentów w podobnej cenie? to samo tyczy sie glosnikow, czy kupic orginalne vw czy moze jakies inne. Nie mam specjalnych wymagan jesli chodzi o jakosc dzwieku, bardziej zalezy mi na tym by zrobic to tanim kosztem.
====================================
W moim golfie zostało wyciągniete radyjko wraz z głośnikami. Podpowiedzcie czy lepiej kupic VW RCD 300 (moze ktos ma na sprzedaz) czy może jakieś inne radyjko 1DIN "lepszych "producentów w podobnej cenie? to samo tyczy sie glosnikow, czy kupic orginalne vw czy moze jakies inne. Nie mam specjalnych wymagan jesli chodzi o jakosc dzwieku, bardziej zalezy mi na tym by zrobic to tanim kosztem.
====================================
Ostatnio zmieniony czw mar 18, 2010 16:25 przez przybym, łącznie zmieniany 2 razy.
Popieram mam w moim MK IV gamme V i zmieniarkę 6 cd vw i do tego przód i tył orginalne głośniki i syki z przodu i z tyłu i gra że lepiej nie potrzeba...
Ostatnio zmieniony czw mar 11, 2010 18:10 przez hyper74, łącznie zmieniany 1 raz.
...Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
wygląda na to że masz bardzo małe potrzeby...hyper74 pisze:Popieram mam w moim MK IV gamme V i zmieniarkę 6 cd vw i do tego przód i tył orginalne głośniki i syki z przodu i z tyłu i gra że lepiej nie potrzeba...
ja twierdzę że ori zestaw z GIV jest co najwyżej przeciętny - co prawda ratują trochę sprawę dobrze skonstruowane drzwi - ale nie na tyle żeby się cieszyć z tego nazwijmy to "dźwięku"
jest tyle dobrych płyt że szkoda ich słuchać na ori sprzęcie
ori audio to brak szacunku dla artystów, ich twórczości i siebie samego...
www.gustavo.pl najlepsza kawa w Puławach :)
AHF: 142KM 325Nm AWX: 171KM 378Nm CAYC: 160KM 313Nm by Rogalotti
www.rperformance.pl
www.rperformance.pl
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
to ja moze sie podepne...
macie moze namiar na jakis poradnik krok po kroku jak rozebrac radyjko z mk5?
tzn konkretnie jak z demontowac cala tą srodkową instalacje wzystkie plastiki łącznie z panelem seryjnego radia krok po kroku zatrzask po zatrzasku, tak aby laik taki jak ja mogl to zlozyc pozniej do kupy i zeby nie bylo luzow pozniej gdzies bo zatraszk wyszczerbiony czy cos.?
z góry dzięki
macie moze namiar na jakis poradnik krok po kroku jak rozebrac radyjko z mk5?
tzn konkretnie jak z demontowac cala tą srodkową instalacje wzystkie plastiki łącznie z panelem seryjnego radia krok po kroku zatrzask po zatrzasku, tak aby laik taki jak ja mogl to zlozyc pozniej do kupy i zeby nie bylo luzow pozniej gdzies bo zatraszk wyszczerbiony czy cos.?
z góry dzięki
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
ja z kolei uważam, że w tym momencie ty nie masz szacunku dla takich gości jak ja i innych podobnych, którzy maja oryginalne radio w MK5,CrocodileReggae pisze:
ori audio to brak szacunku dla artystów, ich twórczości i siebie samego...
[ Dodano: Sob 13 Mar, 2010 ]
flesh007, mamy w książce sam naprawiam swoje Mk5, ale trza ksero zrobić itp... robota już nie na dziś
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
jednym słowem nie każdy jest audiofilem... i tak zostanie.mettenos pisze:ja z kolei uważam, że w tym momencie ty nie masz szacunku dla takich gości jak ja i innych podobnych, którzy maja oryginalne radio w MK5,
www.gustavo.pl najlepsza kawa w Puławach :)
www.rperformance.pl
www.rperformance.pl
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
przybym, nie jesteś melomanem więc zostaw RCD300, o wiele lepiej wygląda z oryginalnym podświetleniem, podświetla cały środkowy kokpit, jak wstawisz coś z serii 1DIN to nastanie ciemnica, chyba że mowa o jakieć NAVI z serii RNS 510
CrocodileReggae, dokładnie tak, każdy ma tam jakąś swoją "...filię" i nie musi to być akurat audio....
a tak na marginesie to nie jestem takim drewniakiem ponad 20 let wstecz grałem w kapeli garażowej na gitarze basowej i niekiedy solowej, jak perkusista zabalował to i jego potrafiłem zastąpić więc aż tak źle nie było i nie jest
CrocodileReggae, dokładnie tak, każdy ma tam jakąś swoją "...filię" i nie musi to być akurat audio....
a tak na marginesie to nie jestem takim drewniakiem ponad 20 let wstecz grałem w kapeli garażowej na gitarze basowej i niekiedy solowej, jak perkusista zabalował to i jego potrafiłem zastąpić więc aż tak źle nie było i nie jest
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
FLESH007 - ja Ci pomogę bo akurat w sobotę montowałem rns-510 i ten zabieg był wymagany.
Zerknij sobie ta ten filmik.
Demontaż środkowego panelu Golf V
Tutaj koleś wszystko ładnie pokazuje. Niestety jest w języku angielskim. Jeśli będziesz to robić, dobrze by było gdybyś zaopatrzył się w plastikowy klin(taki większy) a nie w nóż jak pokazuje na filmiku koleś. Plastik może dziwnie strzelać podczas demontażu , ale nie bój się, nie powinien pęknąć.
Człowiekowi, który mi to robił zajęło to 15min i sprzęt był na miejscu:)
W razie pytań pisz
Życzę powodzenia
Zerknij sobie ta ten filmik.
Demontaż środkowego panelu Golf V
Tutaj koleś wszystko ładnie pokazuje. Niestety jest w języku angielskim. Jeśli będziesz to robić, dobrze by było gdybyś zaopatrzył się w plastikowy klin(taki większy) a nie w nóż jak pokazuje na filmiku koleś. Plastik może dziwnie strzelać podczas demontażu , ale nie bój się, nie powinien pęknąć.
Człowiekowi, który mi to robił zajęło to 15min i sprzęt był na miejscu:)
W razie pytań pisz
Życzę powodzenia