Prośba o fotografie oryginalnego wirnika pompy wody.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Prośba o fotografie oryginalnego wirnika pompy wody.
Mam takie pytanie, a bardziej prośbę o fotografie oryginalnego wirnika pompy wody do Golfa 1.8 .
Jestem zmuszony do wymiany pompy wody. Nie mogę jej wyjąc by zobaczyć jak wygląda wirnik zanim kupie nową, bo auto jest mi potrzebne codziennie. Przeszukując allegro, spotkałem sie z tym że co firma to inny wirnik, jego kształt i nawet materiał z którego jest zrobiony.
Osobiście nie wieże że chińscy inżynierowie wyliczyli i zmienili na lepsze parametry pompy zmieniając kształt wirnika itp. dlatego chce kupić pompę przynajmniej zbliżona do oryginału.
Jestem zmuszony do wymiany pompy wody. Nie mogę jej wyjąc by zobaczyć jak wygląda wirnik zanim kupie nową, bo auto jest mi potrzebne codziennie. Przeszukując allegro, spotkałem sie z tym że co firma to inny wirnik, jego kształt i nawet materiał z którego jest zrobiony.
Osobiście nie wieże że chińscy inżynierowie wyliczyli i zmienili na lepsze parametry pompy zmieniając kształt wirnika itp. dlatego chce kupić pompę przynajmniej zbliżona do oryginału.
Kod silnika nic mi nie daje, bo wiem jaka pompa powinna być do mojego golfa. Chodzi mi o to ze producenci stosują różnego rodzaju wirniki łopatkowe (chyba tak sie to nazywa). Ja nie mam czasu na eksperymenty z ich wydajnościami, ani nie stać mnie też na oryginał wiec muszę wybrać coś co przynajmniej będzie zbliżone konstrukcja i parametrami do oryginału.
Nigdzie nie mogę znaleźć jak wygląda oryginalny wirnik, wiec dlatego zwracam sie z prośbą o zdjęcie. Może ktoś ma pod ręka, rozebrana pompę;)
Nigdzie nie mogę znaleźć jak wygląda oryginalny wirnik, wiec dlatego zwracam sie z prośbą o zdjęcie. Może ktoś ma pod ręka, rozebrana pompę;)
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Moge powiedzieć, że w mkII ori wirnik jest z tworzywa, taki naj na fotce którą dał boges74. Natomiast kupowałem ostatnio pompę HEPU i wirnik był już blaszany - wygięty z blachy. Oga wirniki pasują i nie ma to znaczenia, czy taki, czy inny. Rozumiem, że podchodzisz do tematu na zasadzie - żeby było jak najbardziej oryginalne - ale w tym przypadku to raczej nie ma sensu - większą uwagę zwróciłbym na uszczelnienia i łożyskowanie. Ogólnie bierz pompę dobrej firmy i resztą się nie przejmuj.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- Paweł Marek
- V.I.P.
arczipat, 2 lata wymieniałem oryginalną pompę, wirnik jest z tworzywa, Przy zmianie kupiłem RUVILLE i nie moge polecić bo zaczęła lać po 30 tysiącach ( co z tego że wirnik miała metalowy) co w prównaniu z oryginałem który się rozszczelnił po 250 tys. jest przesadą. Szukaj tej Hepu. Nie patrz na kształt wirnika tylko na dobrą firmę
[ Dodano: Nie Mar 14, 2010 2:08 pm ]
http://zapodaj.net/110bc8c6c071.jpg.html
[ Dodano: Nie Mar 14, 2010 2:08 pm ]
http://zapodaj.net/110bc8c6c071.jpg.html
Ostatnio zmieniony ndz mar 14, 2010 15:09 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.