JAK POWSTRZYMAĆ WYCIEK OLEJU???? MK2 1.8 16V

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
jordan233
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

JAK POWSTRZYMAĆ WYCIEK OLEJU???? MK2 1.8 16V

Post autor: jordan233 » ndz mar 26, 2006 17:03

WITAM
MAM TAKI PROBLEM,MAM KR-a i mam straszne wycieki,na 250km MUSZE WLAC LITR OLEJU ,TO PRZESADA,ponoć z zimeringów mi wali,z pod miski napewno nie,czasami jak otworze maske to od strony filtra powietrza skrapla sie olej,i to strasznie,wiem że trzeba go reanimowac,ale jest jakis sposób żeby silnika narazie nie wyciagać,żeby uszczelnic czym sie te wyciekie ,jakies srodki itp.kto ma jakies pomysly proszę pisac

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » ndz mar 26, 2006 17:56

Nowe uszczeleczki i trochę pracy

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » ndz mar 26, 2006 17:56

Nie trzeba wyjmować silnika!!!Trzeba zwalić paski klinowe i rozrządu.Zwalic koła zębate,wymienic simmeringi,jeżeli uszczelka pod misą i osłoną w której siedzi simm. na wale korbowym jest podejrzana,to też ją trzeba wywalić,no i sprawdź uszczelkę pod pokrywą zaworów....Nie lej brachu nic do oleju ,tak jak ci mówi tomco666 :pub: > i nie jeździj tak długo, bo zaolejony pasek rozrządu ci wkońcu walnie i będziesz miał kłopot!

Awatar użytkownika
KamilW
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: KamilW » ndz mar 26, 2006 18:01

stonefree pisze:Nie trzeba wyjmować silnika!!!Trzeba zwalić paski klinowe i rozrządu.Zwalic koła zębate,wymienic simmeringi,jeżeli uszczelka pod misą i osłoną w której siedzi simm. na wale korbowym jest podejrzana,to też ją trzeba wywalić,no i sprawdź uszczelkę pod pokrywą zaworów....Nie lej brachu nic do oleju ,tak jak ci mówi tomco666 > i nie jeździj tak długo, bo zaolejony pasek rozrządu ci wkońcu walnie i będziesz miał kłopot!
lepiej tego ujac nie mozna... z zimmerem bedziesz mial nieco roboty ale da sie zrobic w jeden dzien ze wszystkim... co do uszczelki pod misa to radze uzyc terz silikonu bo i tak ci sie bedzie rosic jak nie dasz... zreszta wszedzie oprocz simeringow mozesz dac... tylko zadnych motodoktorow ani innych tego typu wynalazkow... bo sobie zrobisz kuku... i obowiazkowo do wymiany pasek rozrzadu bo on bardzo nie lubi oleju i juz jest do wyrzucenia... a jak ci sie zerwie to juz gwarantuje ci ze bedziesz musial wyciagac silnik.... bo teraz jeszcze nie ma takiej potrazeby

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”