Rozwaliło turbosprężarke na dwie części
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1300 za regenracje !!! ...w biały dzień w żywe oczy.
szukaj używki , jest dużo na forum jak sprawdzić taką turbinę ,poza tym wielu sprzedawców daj pisemną gwarancje rozruchową na 14 dni, wiec jak załozysz sprawdzisz w praktyce i na vaga od razu,
co do regenerowanej to taką operacje można przeprowadzić jeśli firma da Ci 24 m-ce gwarancji i zrobi Ci to na podzespołach MELET a koszt we Wrocławiu z FV 900 PLN
szukaj używki , jest dużo na forum jak sprawdzić taką turbinę ,poza tym wielu sprzedawców daj pisemną gwarancje rozruchową na 14 dni, wiec jak załozysz sprawdzisz w praktyce i na vaga od razu,
co do regenerowanej to taką operacje można przeprowadzić jeśli firma da Ci 24 m-ce gwarancji i zrobi Ci to na podzespołach MELET a koszt we Wrocławiu z FV 900 PLN
AHF 163,1@392 :) powered by Dynosoft
Z tego co zrozumiałem to odkręciła się zimna muszla, zastanawia mnie dlaczego ktoś tam pazury pchał i nie dokręcił jak trzeba? Chyba nie ma innej możliwości, wyleciały śrubki, a skok ciśnienia przy zmianie biegu (zapotrzebowanie silnika na powietrze gwałtownie spada, a turbo nadal ładuje) zdmuchnął ją ze sprężarki. Koła raczej nie znajdziesz, leży pewnie gdzieś na ulicy.
Co do ceny za regenerację to i tak nie drogo, bo z twojego turba nadaje się pewnie tylko środek, reszta, czyli obie muszle, wałek (który jest razem z kołem na wydechu), koło kompresora, śrubki uszczelnienia, łożyska - wszystko idzie nowe.
Co do ceny za regenerację to i tak nie drogo, bo z twojego turba nadaje się pewnie tylko środek, reszta, czyli obie muszle, wałek (który jest razem z kołem na wydechu), koło kompresora, śrubki uszczelnienia, łożyska - wszystko idzie nowe.
Dzisiaj odebrałem turbinę po regeneracji , wygląda jak nowa jutro mechanik ma ją zamontować, zobaczymy co z tego będzie. Od razu powiem wam jak zakłady oszukują laików rozmawiałem z kolegą on ma paska 110 KM tdi i też mu poszła turbina tylko że jemu nie rozerwało, zaprowadził do mechanika i ten powiedział że wymieni mu turbinę na nową w cenie 1500 zł z robocizną i ten na to poszedł, dał mu nawet gwarancje na ileś tam czasu . Kolega jest zadowolony że ma nową turbinę, ale na razie nic mu się nie dzieje, więc zadzwoniłem do gościa i odpowiednio go podszedłem co sie okazało to regeneruje turbiny w tym samym zakładzie co ja dzisiaj odebrałem swoją a mi chciał wcisnąć prawie nową turbinę z serwisu z przebiegiem 15 tyś km dobre nie
TRZYMEJ ZA TRZYMADŁO ŻEBY NIE ODPADŁO
Ja szczerze polecam firmę Ream - Poland. ( http://www.reampoland.pl/ )
Jóź kilka turbin tam zrobili które miałem okazje testować.
Warsztat super profesjonalnie wyposażony i pracownicy bardzo kompetentni.
Turbo oddają w 3 dni od otrzymania.
Naprawdę warto zlecić naprawę turbiny specjalistą - to się porostu opłaca.
Pozdrawiam,
Jóź kilka turbin tam zrobili które miałem okazje testować.
Warsztat super profesjonalnie wyposażony i pracownicy bardzo kompetentni.
Turbo oddają w 3 dni od otrzymania.
Naprawdę warto zlecić naprawę turbiny specjalistą - to się porostu opłaca.
Pozdrawiam,
PS: szukam użytkowników TDI w Elblągu