Witam,
Otoz poszedlem za rada forumowiczow i dzialalo w miare OK. Raz na dwa tygodnie pojawial sie jeden not lauf, ale po wylaczeniu/wlaczeniu silnika bylo OK. Tutaj link do tego watku: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=37805
Dzisiaj na trasie nagle trafil mi sie not lauf. Zatrzymalem sie, wylaczylem silnik, wlaczylem i chcialem mu dogazowac troche ale przy ok. 2,8-3tys obrotow znowu padlo. I tak 3 razy. Poprzednio zawsze mi padala przy spokojnej jezdzie na 5 biegu
Turbina mocno swiszczy i wyglada na to ze przy dojsciu do ok. 3 tys obrotow wysiada. Czy to juz ostatnie jej chwile?
Czy tutaj pomoze regeneracja?
Najgorsze ze w poniedzialek jade w trase i jak sobie pomysle, ze mam jechac 1,5h dluzej to mnie krew zalewa :/
Pozdrawiam,
koniec turbiny?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Te objawy wcale nie muszą świadczyć o końcu Twojej turbiny.
Podjedź gdzieś na diagnostykę, a wszelkie problemy zostaną rozwiązane.
U mnie też przy ok 3000 obrotów trafiał się notlauf. U mnie strzelony był zaworek sterujący pracą turbiny. A gruszka została rozruszana specjalną pompką. Teraz bangla jak cholera.
Podjedź gdzieś na diagnostykę, a wszelkie problemy zostaną rozwiązane.
U mnie też przy ok 3000 obrotów trafiał się notlauf. U mnie strzelony był zaworek sterujący pracą turbiny. A gruszka została rozruszana specjalną pompką. Teraz bangla jak cholera.
POWERED BY IBIZA GT TDI
133KM@314Nm
133KM@314Nm
OK, oddalem fure do warsztatu (niestety nie ja sam) i szok...podlaczyli do kompa i zero bledow w historii. Twierdza, ze turbina pracuje OK.
Ja juz nie wiem co jest grane. Wiem tylko, ze jak tylko go dostane to zjebie mi momentalnie. Przeciez przez caly tydzien wysiadala albo losowo, albo po przekroczeniu 2,6-2,8tys obrotow. I nagle cudowne uzdrowienie? Nie wierze!
Ponawiam prosbe - czy ktos zna dobry warsztat w Poznaniu?
[ Dodano: Czw Kwi 06, 2006 16:12 ]
Moze komus sie kiedys przyda:
Turbo S.C. Samochody - silniki, mechanika
Firma jest specjalistycznym serwisem turbosprężarek.
Poznań, Wieruszowska 12 /16, tel. (061) 8620023
Oddaje tam jutro auto i mam nadzieje, ze zdiagnozuja i naprawia.
[ Dodano: Wto Kwi 11, 2006 16:03 ]
Koszt naprawy: 1200zl Shocked Sad Crying or Very sad
Wymienili zmienna geometrie turbiny. Zle sie regulowala, uciekalo cisnienie.
Gosc powiedzial, ze te auta z ta turbina musza jezdzic, bo jak dlugo stoja to (szczegolnie w niesprzyjajacych warunkach tj. wilgoc, mroz), to turbo wlasnie pada.
Pozdrawiam wszystkich,
Ja juz nie wiem co jest grane. Wiem tylko, ze jak tylko go dostane to zjebie mi momentalnie. Przeciez przez caly tydzien wysiadala albo losowo, albo po przekroczeniu 2,6-2,8tys obrotow. I nagle cudowne uzdrowienie? Nie wierze!
Ponawiam prosbe - czy ktos zna dobry warsztat w Poznaniu?
[ Dodano: Czw Kwi 06, 2006 16:12 ]
Moze komus sie kiedys przyda:
Turbo S.C. Samochody - silniki, mechanika
Firma jest specjalistycznym serwisem turbosprężarek.
Poznań, Wieruszowska 12 /16, tel. (061) 8620023
Oddaje tam jutro auto i mam nadzieje, ze zdiagnozuja i naprawia.
[ Dodano: Wto Kwi 11, 2006 16:03 ]
Koszt naprawy: 1200zl Shocked Sad Crying or Very sad
Wymienili zmienna geometrie turbiny. Zle sie regulowala, uciekalo cisnienie.
Gosc powiedzial, ze te auta z ta turbina musza jezdzic, bo jak dlugo stoja to (szczegolnie w niesprzyjajacych warunkach tj. wilgoc, mroz), to turbo wlasnie pada.
Pozdrawiam wszystkich,