Jak to zrobic?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

edhunter
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Jak to zrobic?

Post autor: edhunter » ndz mar 26, 2006 14:56

Ludzie macie jakies stronki z opisem montazu klamek od Audi B3-B4 do golfa ?????

Nie wiem czy musze kupic klamki razem z kawalkami drzwi i poprostu przespawac czy klamki normalnie pasuja i malo co sie przerabia.

dzieki

Pozdro

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » ndz mar 26, 2006 18:00

Są specjalne blachy do tego celu ale jakie koszta to niewiem a najlepiej jak ja chciałem sobie zrobić to wyciąć z drzwi blachę razem z klamką .Same klamki niepasuja musi być blacha+klamka

Awatar użytkownika
KamilW
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: KamilW » ndz mar 26, 2006 18:04

Sam sie zastanawiam nad zastosowaniem klanek od polo lub ibizy... na oko pasuja... jedyny problem jest z mechanizmem zamka... ale bede mogl powiedziec cos dokladniej jak sie tego podejme...

Awatar użytkownika
wojti
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: wojti » ndz mar 26, 2006 21:51

kalmki z blachą kup cyngiel od wewnetrznej strony ma byc metalowy a nie plastikowy zeby przyspawac podkladke i klamka ma byc ustawiona posrodku nie zawyzac jej a odległosc pod klamką od wygiecia do załamania drzwi ma byc okolo 1 centymetra czyli od dołu tej wnęki na reke pod klamką ,pozdrawiam

Spawanie nierdzewki i aluminium, swapy , montaż turbosprężarek, klatki bezpieczeństwa

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » pn mar 27, 2006 10:11

Trza drzwi ciąć, a w drzwiach z audi znajdziesz podwójną blachę, przetniesz tą zewnętrzną, to na tej wewnętrznej się będzie trzymać, a do niej jest tylko przyklejone. Klej musisz przeciąć bo jak będziesz ciągnął to możesz pokrzywić blache.

Awatar użytkownika
XenO
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: XenO » pn mar 27, 2006 17:53

Ja bede u siebie montował własnie klamki kasetowe i napewno potrzebny jest kawałek drzwi z wneka na klmake no i klamka. A potem to juz tylko robota czyli wyciac z drzwi nasze klamki i wspawac i zamontowac kasety.Niby proste ale pewno zabawy przy tym bedzie :bigok: ale efekt koncowy sie liczy :helm:

Mk4 GTI 1.8 T
Mój VW -- viewtopic.php?f=160&t=221264
Moje aukcje - zobacz warto !!!
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=1959642" onclick="window.open(this.href);return false;
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/Tamj/" onclick="window.open(this.href);return false;

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”