Jak zwiekszyć moc w 1V cd. - Nowe turbo VNT GT1749!!!
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Czy w sprężarce T2 jest regulacja cisnienia doładowania? bo się rozglądam i nie bardzo wiem gdzie się to robi.
Oraz czy zwiększając dawkę paliwa zwiększa się ciśnienie na pompie? czy to się osobno zwiększa?
Jestem po zwiększeniu dawki i właśnie się chcę zabrać za turbo tylko nie za bardzo wiem z której strony. Wiem, że muszę mieć wskaźnik.
Oraz czy zwiększając dawkę paliwa zwiększa się ciśnienie na pompie? czy to się osobno zwiększa?
Jestem po zwiększeniu dawki i właśnie się chcę zabrać za turbo tylko nie za bardzo wiem z której strony. Wiem, że muszę mieć wskaźnik.
Witka
zrobiłem wszystkie mody na swoim 1v, pompke z LDA, regulacja LDA, kąt wtrysku.... kurraakk nie poznaje tego auta. :green_fuck:
Radość się ma skończyła kiedy po podniesieniu dawki chciałem zniżyć obroty i wykręciłem z tyłu pompy belke/sztange od obrotów i musze wszystko jeszcze raz rozbierać bo nie mam jak się tam dostać żeby to skręciić
POza tym... hiper zadowolony jestem... wszystkim polecam, jak uporam się to zaczne podbijać ciśnienie na turbinie, a na wakacje intercooler obowiązkowo
zrobiłem wszystkie mody na swoim 1v, pompke z LDA, regulacja LDA, kąt wtrysku.... kurraakk nie poznaje tego auta. :green_fuck:
Radość się ma skończyła kiedy po podniesieniu dawki chciałem zniżyć obroty i wykręciłem z tyłu pompy belke/sztange od obrotów i musze wszystko jeszcze raz rozbierać bo nie mam jak się tam dostać żeby to skręciić
POza tym... hiper zadowolony jestem... wszystkim polecam, jak uporam się to zaczne podbijać ciśnienie na turbinie, a na wakacje intercooler obowiązkowo
Ostatnio zmieniony śr mar 10, 2010 15:16 przez SZOPENN, łącznie zmieniany 3 razy.
może się źle wyraziłem, wykręciłem pręt regulacyjny niskich obrotów... ten długi z dwoma sprężynkami co się go wkręca w plastikowe cięgno na samym dole pompy.. nie ma tam miejsca na manewr, postaram się jutro ale chyba będzie to niemożliwe, aby dopilnować sprężyny żeby nie spadła i jeszcze jakoś to skręcić
Sprężynę wycągnij i sobie gdzieś schowaj na później, przy okazji założysz, nic się nie dzieje jak jej nie ma, a sam plastik obracasz przy pomocy śrubokręta, albo kawałka drutu i daje radę to poskładać, jak chcesz to odezwij się na pw, coś się poradzi.
Ostatnio zmieniony śr mar 10, 2010 16:11 przez t0mal, łącznie zmieniany 2 razy.