Częsty problem z odpalaniem..
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Częsty problem z odpalaniem..
witam wszystkich..mam taki mały problem..otusz mam Golfa MK4 1.8 turbo ..Ogulnie mam problem z odpalaniem... podam przykład np. miałem juz kilka takich sytuacji odpale normalnie auto jade np.do miasta przyjezdzam na miejsce i normalnie gasze auto.Kiedy wracam np.po godzinie auto nie moze odpalic zero reakcji mozna by było kręcic i kręcic ale nie odpali jak by go coś odcieło.i kiedy wracam np.po 1.5 godzinie prubowac ponownie zapalic.Auto odpala bez zadnego zazutu,troche śmieszne co nie.i niemam pojęcia co to moze byc.Jezeli wiecie lub podejzewacie co to moze byc to napiszcie czekam DZIĘKI
polecam jednak vag, miałem podobny przypadek w a3 1.8T i winowajcą był czujnik położenia wału. Autko chodziło normalnie , jak się zgasiło to na ciepłym już nie zapalił. Dopiero po jakimś czasie zapalał. Także doradzam diagnostykę bo w ciemno to możemy zgadywać.
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
jeson pisze:proponuje podpiąć sie pod vag może tylko czujnik temp lub czujnik halla w bloku jest walniety
Potwierdzam koledzy, co prawda u mnie inny silnik, ale zasada działania czujnika położenia wału taka sama, u mnie właśnie to było przyczną. Najpierw zdarzało się rzadko, lecz później jak już całkiem padał to gasł przy dojeżdzaniu do skrzyżowań, następnie problem z odpaleniem oraz muliło go przy dodawaniu gazu, jak na odpiętej przepływce...mishabest pisze:polecam jednak vag, miałem podobny przypadek w a3 1.8T i winowajcą był czujnik położenia wału. Autko chodziło normalnie , jak się zgasiło to na ciepłym już nie zapalił. Dopiero po jakimś czasie zapalał. Także doradzam diagnostykę bo w ciemno to możemy zgadywać.