Centralny dziwny problem!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kusztyk
Nowicjusz
Nowicjusz

Centralny dziwny problem!

Post autor: kusztyk » ndz mar 26, 2006 12:15

Witam panowie mam golfa 3 1,6 95r EUROPE. I nagle cos mi sie centralny spiepszyl a mianowicie gdy przekrecam kluczyk od strony kierowcy to nie zamykaja sie dzwi tyle lewe i przednie prawe, ale jak w przednich prawych bolec wcisne i pozniej przekrece zeby otworzyc to sie otworzy... a jak zamkne to przez moze 30s sie caly czas silniczek kreci w bagarzniku w tej skrzynce a drzwi tych ktore wymienilem nie zamyka, tylko prawe otwiera... a w tylnych tych co nie zamyka ani nie otwiera jeszcze szyba el mi padla otwiera ja ale nie zamyka... ale to juz wczesniej duzo.

Awatar użytkownika
Marihuana Man
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Marihuana Man » ndz mar 26, 2006 12:34

kusztyk pisze:Witam panowie mam golfa 3 1,6 95r EUROPE. I nagle cos mi sie centralny spiepszyl a mianowicie gdy przekrecam kluczyk od strony kierowcy to nie zamykaja sie dzwi tyle lewe i przednie prawe, ale jak w przednich prawych bolec wcisne i pozniej przekrece zeby otworzyc to sie otworzy... a jak zamkne to przez moze 30s sie caly czas silniczek kreci w bagarzniku w tej skrzynce a drzwi tych ktore wymienilem nie zamyka, tylko prawe otwiera... a w tylnych tych co nie zamyka ani nie otwiera jeszcze szyba el mi padla otwiera ja ale nie zamyka... ale to juz wczesniej duzo.
W pierwszej kolejności sprawdz czy ci sie kable połaczeniu drzwi z budą nie przetarły...

[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]

kusztyk
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kusztyk » ndz mar 26, 2006 12:38

Ale tak w dwoch drzwiach na raz?

greg

Post autor: greg » ndz mar 26, 2006 20:12

z opisu wynika że masz pneumatyczny central, skoro tak to wina lezy po stronie wężyka, gdzieś masz nieszczelnosć i dlatego też nie zamyka i nie otwiera a dodatkowo długo pracuje pompka centrala. Wniosek jeden - należy przejść po połączeniach wężyków i sprawdzić gdzie jest nieszczelność - wystarczy że odpeniesz wężyk od pompki ty dmuchaj lub wciągaj powietrze a druga osoba niech sprawdza gdzie słuchać nieszczelność.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”