dym w środku auta i zapach płynu chlodniczego

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

adzio123
Nowicjusz
Nowicjusz

dym w środku auta i zapach płynu chlodniczego

Post autor: adzio123 » wt mar 09, 2010 21:45

witam wszystkich :cool:
jakiś czas temu dokladnie dwa dni temu zauwazyłem ze we wnetrzu samochodu czuć specyficzny zapach płynu chlodniczego zauwazyłem takze dymek ktory dostawal sie do wnetrza samochodu z miejsca pod kierownicą gdy otworzyłem maske to mialem wrażenie że dym unosi się spod dołu auta. niewiem dokladnie z którego miejsca gdyż nie zaglądałem jeszcze pod spud. i jeszcze do tego żeby było malo falują mi obroty potrafia nawet oscylowac na luzie nawet do 2000 tys obr/min i tak ciagle skacza miedzy 1200 a 2000 obrotów. Ewidentnie dostaje "lewego powietrza" czy jest to możliwe że z tego samego miejsca z kad unosi sie dym???? Z góry dziekuje za pomoc :grin: jeżdze golfem III 1.6 benzyna z 1995r. silnik aee.

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kamel » wt mar 09, 2010 21:49

Dym powiadasz..
Ja bym obstawiał, że to para :-)
I wygląda mi to na walniętą nagrzewnicę..
Swego czasu jak w Passacie B4 dała mi ciała to para buchnęła na cały samochód, przednia szyba cała zaparowała, a na nogi polał mi się wrzątek :-)
No i niestety bez demontażu deski się nie obyło..

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Post autor: Haki » wt mar 09, 2010 21:51

Co do dymu w aucie -- bez spojrzenia od spodu ... to jak wróżenie z fusów ... jeśli nic z góry nie widać - to wjazd na podnośnik czeka... co do obrotów - przyczyn też wiele - HALL .. itp rzeczy,,, znajdziesz masę takich samych problemów na forum kolego.

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

adzio123
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: adzio123 » wt mar 09, 2010 21:55

a niewiesz moze dlaczego tak mocno czuć zapach płynu chłodniczego w aucie?????? :chytry:

[ Dodano: 09 Mar 2010 21:03 ]
a może być to związane z tym żę wyciagnołem termostat???? bo się wczesniej grzał. :grin:

cinek11
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: cinek11 » wt mar 09, 2010 22:34

no oczywiste ze jezeli paruje ci sie lekko szyba w aucie to nagrzewnica raczej napewno bedzie!

Awatar użytkownika
Maciuś01
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Maciuś01 » śr mar 10, 2010 10:54

jak czuć płyn w środku to pewnie walnieta nagrzewnica sprawdź czy jest mokro w srodku na dywanach i będziesz miał odpowiedź

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”