Ciężko wchodzi 1 i 2. Powód?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ciężko wchodzi 1 i 2. Powód?
Jak w temacie. Trzeba mieć wprawę żeby je wrzucić bo często trzeba próbować dwa razy. Reszta biegów wchodzi dobrze. Szukalem na forum ale sa różne przypadki więc chce się odnieść tylko do mojego
Prosze o odpowiedz na moje pytanie mądrzejszych kolegów
Ewentualnie koszty i trudność naprawy.
- mara_010
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
1 i 2
Witam kolege 
ja mialem identyczny problem:)
i chodz wydawalo sie to trudne do zrozumienia i do wytlumaczenia ale kadzy mi radzil ze trzeba wymienic skrzynie bo juz pewnie jest zwalona.
Jedyna przeszkoda bylo to ze w skrzyni nie bylo oleju, dlatego nie wchodzily biegi :O teraz juz wiem czego pilnowac.
Sprawdz czy masz olej
bedziesz mial czas odkrec imbusem 16 i zobcz czy jest olej jesli nie wypynie to wsadz palec czy jest jesli nie to dolej 
zobacz moze pomoze to w twoim przypadku
dla mnie pomoglo jak reka odjal
ja mialem identyczny problem:)
i chodz wydawalo sie to trudne do zrozumienia i do wytlumaczenia ale kadzy mi radzil ze trzeba wymienic skrzynie bo juz pewnie jest zwalona.
Jedyna przeszkoda bylo to ze w skrzyni nie bylo oleju, dlatego nie wchodzily biegi :O teraz juz wiem czego pilnowac.
Sprawdz czy masz olej
zobacz moze pomoze to w twoim przypadku
dla mnie pomoglo jak reka odjal
mara_010, bardzo dziekuje za odpowiedz 
mógłbym jeszcze zapytac ile orientacyjnie kosztuje taki olej?
i w jaki sposob sie go wymienia i dolewa? bo mysle ze mozna duzo zepsuc krecec nie ta sruba co trzeba
mógłbym jeszcze zapytac ile orientacyjnie kosztuje taki olej?
i w jaki sposob sie go wymienia i dolewa? bo mysle ze mozna duzo zepsuc krecec nie ta sruba co trzeba
Ostatnio zmieniony wt mar 09, 2010 19:15 przez ricky08, łącznie zmieniany 1 raz.
- mara_010
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
olej w skrzyni :)
olej dokladnie tylko mniejwiecej kosztuje
ok 30zł
a mozesz dolac obojetnie jaki
dolej tyle az wyplynie z tej dziurki od sruby
[ Dodano: 09 Mar 2010 18:19 ]
ricky08, Sruba znajduje sie przy kole od kierowcy
na skrzyni biegów
jest tylko tam jedna
wiec mysle ze sie nie pomylisz 
[ Dodano: 09 Mar 2010 18:19 ]
ricky08, Sruba znajduje sie przy kole od kierowcy
tak musisz odkręcić koło i będziesz miał wszystko jak na widelcu ;] zawsze to więcej miejsca;]ricky08 pisze:a odkrecales kolo przy wymianie?
Ostatnio zmieniony wt mar 09, 2010 19:26 przez pitero89, łącznie zmieniany 1 raz.
jak chcesz tani to HIPOL tam chyba kosztuje z 8 zł za 1 LITR wchodzi około 1.7 L
Ostatnio zmieniony wt mar 09, 2010 19:34 przez pitero89, łącznie zmieniany 1 raz.