1.3 NZ Problem z połączeniem?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
1.3 NZ Problem z połączeniem?
Mam taki problem... mk2 kreci i za raz pali, wszystko ślicznie, ale przychodzi taki czas, że nie idzie go za nic odpalić. Czasami sie udało to pochodził trochę, lecz przy ruszaniu gasł i już kaplica- za Chiny go nie szło zapalić. Co to może być? ewidentnie wygląda to na jakies połączenie elektryczne. Wczoraj nie udało sie go zapalić po kilkudziesięciu próbach, ściągneliśmy go 100km na lince i u mnie pod blokiem jakby nigdy nic odpalił. Później jeszcze pojeździłem kilka razy, zapalałem i wszystko było ok. Wychodzi na to, że wczoraj przez drogę cos się zruszyło i wszystko jest ok. Dodam tylko, że iskra jest ok i paliwko tez dochodzi. Pomóżcie prosze, bo doprowadzi mnie do szału...
Aby silnik 1.3NZ zapalił niezbedne oprócz podstawowych elementow jak cisnienie paliwa czy sprawny uklad zaplonowy są 3 czujniki
1 tem płynu (niebieska wtyka pod termostatem)
2 halla (aparat zapłoniowy)
3 przepływomierz,. ale bez nigo auto koślawo ale zapala, daje znak, choć ciężko nim jechać
reszta czujników nie jest w stanie uniemożliwić prace silnika
_______________pozdrawiam
PSu mnie podobne objawy świadczyły o zużytym czujniku halla (aparacie zapłonowym)
1 tem płynu (niebieska wtyka pod termostatem)
2 halla (aparat zapłoniowy)
3 przepływomierz,. ale bez nigo auto koślawo ale zapala, daje znak, choć ciężko nim jechać
reszta czujników nie jest w stanie uniemożliwić prace silnika
jeżeli to prawda to musi zapalić, nie ma siły, może warto sprawdzić jakie to ciśnienie paliwa jest, może pompa pada.tk7 pisze:Dodam tylko, że iskra jest ok i paliwko tez dochodzi
od tego należy zacząć poszukiwaniarobbox pisze:Prawdopodobnie obwod wysokiego napiecia
_______________pozdrawiam
PSu mnie podobne objawy świadczyły o zużytym czujniku halla (aparacie zapłonowym)
SPRZEDAM 4 opony letenie VREDESTEIN 185/60 R14 MODEL HI-TACK z czarnymi felgami stalowymi do golfa
kable WN były wymienione, ciśnienie z pompki paliwowej jest, paliwko tryska ładnie. Mówicie< że masy nie ma, lub aparat zapłonowy. Rozrusznik kręci, lecz bez żadnego odezwu. Jakieś dymki z wydechu puszcza, czyli tak jakby coś benzynki przechodziło. Od 2 dni samochód zapala i jeździ dobrze- wszystko w najlepszym porządku. Jutro posprawdzam jeszcze raz czy na wszystkich kablach ma prąd, bo ostatnio sprawdziłem tylko na 2... Kurcze dziwny samochód
jeżeli jakiś czujnik które opisałem w referacie powyżej nie daje znaku jest brak iskry. Jeżeli ciśnienie paliwa jest w porządku, to tak jak pisałeś elektryka posprawdzaj połączenia z czujnikami które wymieniłem:)
__________________pozdrawiam
PS jakie masz cisnienie paliwa? z tego co pamiętam u mnie było jakie 2 Bar-y
__________________pozdrawiam
PS jakie masz cisnienie paliwa? z tego co pamiętam u mnie było jakie 2 Bar-y
SPRZEDAM 4 opony letenie VREDESTEIN 185/60 R14 MODEL HI-TACK z czarnymi felgami stalowymi do golfa
cześć przerabiam ten sam temat po przejechaniu ok 3km niechce odpalic ale już sobie z tym radze .Obiaw jest taki ze jest inny dzwięk wczasie odpalania otwieram maske i zdejmuje przewód z niebieskiego czujnika przy termostacie odpalam auto i zakładam z powrotem .Dodam że czujnik jest nowy . Czasami to przypał jest ale działa .