jak sprawdzic iskre na swiecy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jak sprawdzic iskre na swiecy
Jak to zrobić żeby silnik nie odpalił podczas sprawdzania .
Czy później nie zalej świecy?
Czy później nie zalej świecy?
- maryjan
- Gadatliwa bestia
tomi-ex, ale chcesz sprawdzić czy któraś nie pali? Czy sprawdzić świece z garażu?
Jak masz sprawne kable (bez przebicia), to odciagając (zdejmując), po kolei dojdziesz która "kuleje"
Inne wyjście bez odpalania to wyciągnięcie wszystkich na górę i dokładnie obejżeć po czym można sprawdzić podpinając na sucho każda z świec.
Pzdr
Jak masz sprawne kable (bez przebicia), to odciagając (zdejmując), po kolei dojdziesz która "kuleje"
Inne wyjście bez odpalania to wyciągnięcie wszystkich na górę i dokładnie obejżeć po czym można sprawdzić podpinając na sucho każda z świec.
Pzdr
Dziki
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
tomi-ex, hehe , wyciagasz swieczki ( wykręcasz w LEWO ) , podpinasz pod kabelki, przykladasz do np dekla silnika.. ktos idzie kręcic rozrusznikiem, a ty patrzysz czy iskra jest.. tylko NIE DOTYKAJ !! i całosc najlepiej wykonuj bez dotykania gołą ręka.. wez jakies szczypce.. bo rózne cuda sie zdarzają.. moze Ci sie fryzyura lekko zmienic
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- maryjan
- Gadatliwa bestia
i to nie tylko ta na głowie ale i majtki jak i te na tyłku są również zagrożone...guti pisze:moze Ci sie fryzyura lekko zmienic
Ostatnio zmieniony ndz mar 07, 2010 12:36 przez maryjan, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziki
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
tomi-ex pisze:Jak sprawdzic czy sa sprawne przewody , wkładac po kolei swiece do każdego ?
odpal auto.. spryskiwacz do kwiatków w łape.. zamknij sie w ciemnym garazu i psikaj na kable.. jak auto zacznie przeplatac..i pojawia sie iskierki.. to masz kable do wymiany
mzoesz tez ( NIE POLECAM ) pomacac kable na odpalonym.. ale jak Cie pierd... to ja za uszczerbek na zdrowiu nie odpowiadam
guti pisze:tomi-ex pisze:Jak sprawdzic czy sa sprawne przewody , wkładac po kolei swiece do każdego ?
odpal auto.. spryskiwacz do kwiatków w łape.. zamknij sie w ciemnym garazu i psikaj na kable.. jak auto zacznie przeplatac..i pojawia sie iskierki.. to masz kable do wymiany
mzoesz tez ( NIE POLECAM ) pomacac kable na odpalonym.. ale jak Cie pierd... to ja za uszczerbek na zdrowiu nie odpowiadam
jezeli wykrece swiece włoze w kabel i przyłoze do obudowy , druga osaba bedzie krecic rozrusznikiem i bedzie iskra to bedzie znaczyc ze ten kabel jest dobry ? ?
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
dokładnie.. mozesz nie psikac woda na poczatku, szukaj iskierek...tomi-ex pisze:jak beda jakies iskry to na tych przewodach to sa złe
w ciemnym pomieszczeniu.. obejrzyj , czu kable nie sa juz popękane.. czy nie sa stwardniałe.. ogolny ich stan
jak chcesz to Ci w Czewie załatwie dobre kable jak cos to wal na PW
guti pisze:dokładnie.. mozesz nie psikac woda na poczatku, szukaj iskierek...tomi-ex pisze:jak beda jakies iskry to na tych przewodach to sa złe
w ciemnym pomieszczeniu.. obejrzyj , czu kable nie sa juz popękane.. czy nie sa stwardniałe.. ogolny ich stan
jak chcesz to Ci w Czewie załatwie dobre kable jak cos to wal na PW
fajnie bo ja jestem z cze-wy , jak oglądałem te kable to wyglądają w porządku nie sa popękane ani nic ..
słyszałem ze te kable sprawdzało sie jakąś lampą