kupilem wal z tdi prosze o opinie czy bedzie pasował do AAZ

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
gOOzOl
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: gOOzOl » wt mar 02, 2010 11:46

a może być Zabrze/Gliwice ? wbrew pozorom nie tak daleko:P jeśli tak to polecam

[ Dodano: 02 Mar 2010 10:47 ]
wał możesz kupic z półpanewkami, tylko zeby ci ich nikt nie pomieszał. a jak szlif to panewki nadwymiarowe pod szlif
Ostatnio zmieniony wt mar 02, 2010 11:50 przez gOOzOl, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
IRAS AAZ
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: IRAS AAZ » śr mar 03, 2010 22:07

Tu w innym temacie kolega ARWAM pisze ze od AFN pasuje a one niektóre taz mają te zembatki :blush: Ile dałes za wał bo i mnie tez to czeka
:grrr:

Aktualnie skoda ale golfik w pamięci

Awatar użytkownika
gOOzOl
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: gOOzOl » śr mar 03, 2010 23:48

luis pisze:
martwi mnie tylko to koło zębate na tym wale do czego ono jest i czy da się go ściągnąć.
witam. wg mnie to nie za bardzo to podejdzie :chytry: to zębate koło jest do napedu pompy oleju, na łańcuszku. owszem, wał jest z TDi ale tych montowanych w MK4, czyli ALH, ASZ itp. Ty musiałbys miec wał z 1Z, AFN, AHU, w tych silnikach pompa oleju jest inaczej napędzana :chytry: inaczej znaczy tak jak w AAZ. z tym niewiele zrobisz niestety. kiedys tez tak w ciemno kupilem, zawiozłem do kumpla mechanika, godzine pozniej oddałem.

jest szansa ze sie myle oczywiście, niech ktos sie jesczze wypowie, ale wg mnie powinienes ten zwrocic i wziasc wał z 1Z/AHU/AFN/ALE i chyba jesczze AEY. pozdr
Ostatnio zmieniony czw mar 04, 2010 00:03 przez gOOzOl, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
t0mal
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: t0mal » czw mar 04, 2010 01:42

Koło do napędu pompy oleju napewno nie jest zespolone z wałem, po podgrzaniu palnikiem powinno zejść, inna sprawa czy jest to konieczne, bo może się okazać, że dodatkowe kółko na wale nie będzie w niczym przeszadzało.

Awatar użytkownika
IRAS AAZ
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: IRAS AAZ » czw mar 04, 2010 09:45

Ale AFN tez ma te zambatki? http://www.allegro.pl/item939856158_wal ... _9_td.html TEN MA ZĘBATKE http://www.allegro.pl/item929286958_wal ... i_afn.html A TEN NIE MA ICH? a niby AFN to AFN pasowac powinno. Bardzo mnie interesuje ta sprawa bo tez sie przymiezam to kupna

Aktualnie skoda ale golfik w pamięci

Awatar użytkownika
t0mal
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: t0mal » czw mar 04, 2010 11:29

Ten pierwszy to jest wał z silnika na pompowtryskach

Awatar użytkownika
gOOzOl
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: gOOzOl » czw mar 04, 2010 19:47

bylem w garazu i jest fotoreportaz. kolko zebate na pewno do zdjęcia. trzeba by znac wymiary tego wału, albo po prostu przymierzyc, no i kółko zebate jest chyb ainne :chytry:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

BTW jakby ktos chcial kupic ten blok to zapraszam :bigok: lezy bo zakupilem nowy po awarii-obreciła sie panewka. tłoki sa, z nowymi pierscieniami, jedna korbe chyba trzeba by nowa i wał do szlifu. mam tez pompe wtryskowa z AHU :bajer: nie ma to jak porzadki w garazu :smoke:
Ostatnio zmieniony czw mar 04, 2010 19:51 przez gOOzOl, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”