Sprzęgło G60/VR6 w TDI ALH ASV I INNE 110 KM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
panowie a można założyć zamach sprzęgło i docisk od arl 150km bo moc planuje gdzieś do tych granic
były http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=303319" onclick="window.open(this.href);return false;
obecny http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=471027" onclick="window.open(this.href);return false;
obecny http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=471027" onclick="window.open(this.href);return false;
zamach i sprzęgło nie wejdzie od arl do skrzyni piątki... to sprzęgło i koło zamachowe jest przewidziane tylko pod skrzynię szóstkę...
[ Dodano: 03 Mar 2010 22:42 ]
[ Dodano: 03 Mar 2010 22:42 ]
może być i sklep metalowy tylko śruby są potrzebne klasy 12.9 ja ostatnio miałem problem z dostaniem takich... trzeba też użyć kleju do śrub przy śrubach z metalowegowesol pisze:kup w sklepie metalowym sruby i masz po problemie. Ja znalazlem ostatnio rachunek i kosztowal komplet cale 2zl i 30 groszy za te 6 sztuk. Normalnie majatek.
GMS pisze: marna ta oszczędność...
niechodzi mi jakąś oszczędność ,byłem wczoraj u mechanika, który będzie wymieniał mi sprzęgło i dał mi właśnie te od dwumasy i powiedział, że skróci te śruby , jak będzie zakładałkup w sklepie metalowym sruby i masz po problemie. Ja znalazlem ostatnio rachunek i kosztowal komplet cale 2zl i 30 groszy za te 6 sztuk. Normalnie majatek.
patrzyłem się na te sruby to łepek ich jest dość niski ma pewnie jakieś niecałe 1cm.GMS pisze:łeb śruby od dwumasu jest wyższy niż w śrubie przewidzianej do sztywnego koła i może zaczepiać o tarczę należało by też użyć kleju do śrub po skracaniu , marna ta oszczędność...
klej mechanik ma
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podania przyczyny.
octavia 110 km
sprzęgło od G 60 miękka jazda
REGULAMIN CZASAMI SKŁANIA DO REFLEKSJI.
octavia 110 km
Mus miec cos kolo 5mm ten łeb z kolnierzem-czyli to co bedzie wystawac z poza zamachu.sebu pisze:patrzyłem się na te sruby to łepek ich jest dość niski ma pewnie jakieś niecałe 1cm.
Napewno 12.9 a nie 10.9 bo jakos mi sie nie kojazy. moze ktos to potwierdzic w 100% Jakie jest oznaczenie na tych od dwumasy czy tez 12.9?? Srubki od przykrecania docisku do zamachu sa 10.9 a te na wal glowny maja byc mocniejsze? Dziwne to troche.GMS pisze:może być i sklep metalowy tylko śruby są potrzebne klasy 12.9 ja ostatnio miałem problem z dostaniem takich
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
niewiem o jakie oszczędności ci chodzi , a w ASO chcą 9 zł. za sztukęDeft-on pisze:Chyba w złym miejscu szukasz oszczędności , te śruby to nie taki majątek
śruby od dwumasy mają dokładnie 8mm.wesol pisze:Mus miec cos kolo 5mm ten łeb z kolnierzem-czyli to co bedzie wystawac z poza zamachu.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podania przyczyny.
octavia 110 km
octavia 110 km
Kolega sebu, nie sprecyzował dokładnie o jakie śruby mu chodzi. Z jego opisu wychodzi, że pyta o śruby do mocowania zamachu, a ja podejrzewam, że jego mechanikowi chodzi o śruby, którymi przykręca się docisk do zamachu. Te od dwumasy są dłuższe, a żeby przykręcić docisk przy kole zamachowym potrzebne są krótsze.
Chyba że się mylę sebu, ???
Chyba że się mylę sebu, ???
dokładnie tak_jarcyk_ pisze:Z jego opisu wychodzi, że pyta o śruby do mocowania zamachu
nie, chodzi mi o te większe, żeby przykręcić koło zamachowe do silnika_jarcyk_ pisze: a ja podejrzewam, że jego mechanikowi chodzi o śruby, którymi przykręca się docisk do zamachu. Te od dwumasy są dłuższe, a żeby przykręcić docisk przy kole zamachowym potrzebne są krótsze.
octavia 110 km
octavia 110 km