ABS montaż
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Czarno-żółty - zasilanie - +12V po stacyjce linia X. Powinno to być podłączone do piny G3 w starej skrzynce bezpieczników, w nowej nie wiem, na razie, nie mam schematów przy sobie. Od tego pinu G3 powinny iść dwa takie przewody, jeden do pinu 2 sterownika, drugi do pinu 86 przekaźnika pompy ABS (78).
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
montaż abs w mk1 już dochodzi końca, pozakładane wszystko prócz pompy abs i wpięcia przewodów na swoje miejsca.

na zdjęciach widać dwie niewiadome. przewód osobny idzie bodajże do stacyjki więc pełni role załączania pompy bądz sterownika, natomiast nie wiem jak i gdzie posztukować przewody z kostki zielonej i to samo tyczy się lampki sygnalizującej abs...
proszę o pomoc ew. jakiegoś pdf;)
mój mail zeejay83@o2.pl
i pytanko. jeśli chciałbym zdiagnozować abs w mk1 gdzie teraz mam tylko wyjście na komp abs z jednym pinem, jak to podpiąć do vaga? ( mase wziąć z karoserii ? )

na zdjęciach widać dwie niewiadome. przewód osobny idzie bodajże do stacyjki więc pełni role załączania pompy bądz sterownika, natomiast nie wiem jak i gdzie posztukować przewody z kostki zielonej i to samo tyczy się lampki sygnalizującej abs...
proszę o pomoc ew. jakiegoś pdf;)
mój mail zeejay83@o2.pl
i pytanko. jeśli chciałbym zdiagnozować abs w mk1 gdzie teraz mam tylko wyjście na komp abs z jednym pinem, jak to podpiąć do vaga? ( mase wziąć z karoserii ? )
Ostatnio zmieniony śr mar 03, 2010 15:02 przez JABcok20, łącznie zmieniany 1 raz.
Golf mk1 AFN gtb3576klnrv 53mm,
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426