Witam,
na pewno ktoś z Was zdejmował już plastik klapy bagażnika osłaniający dojście do zamka. Odkręciłem dwie śruby w rączkach ale nie zauważyłem żeby coś puściło. Wszystko siedzi tam bardzo sztywno i nie chciałbym nic połamać.
Jeżeli wiecie gdzie znaleźć jakąś fotoporadę lub dacie radę opisać to jakoś słowami to byłbym bardzo wdzięczny.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Jak zdjąć plastik z klapy bagażnika?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Osłona klapy trzyma się na 2 śrubach (w uchwytach) i na kilku zatrzaskach.
Jak odkręcisz śruby to włóż ręce w uchwyty i energicznie szarpnij.
Tu masz fotoporadę z naprawy tylnej wycieraczki, ale jest tam też o ściąganiu osłony klapy: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=124314&start=0
Jak odkręcisz śruby to włóż ręce w uchwyty i energicznie szarpnij.
Tu masz fotoporadę z naprawy tylnej wycieraczki, ale jest tam też o ściąganiu osłony klapy: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=124314&start=0
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
A musisz koniecznie teraz to zdejmować?HellMan pisze:Jesteś pewien, że nic nie trzeba podważyć? Wczoraj niby próbowałem właśnie tak szarpnąć i nic nie puściło. Może po prostu za delikatnie.
Bo na dworzu jednak jest dość chłodno i plastiki są sztywne, więc istnieje większe prawdopodobieństwo, że coś pęknie.
U siebie jak pierwszy raz ściągałem to nie szarpnąłem za jednym razem, a delikatnie odciągałem za uchwyty, a właściwie za jeden i jak osłona zeskoczyła z zatrzasków to to samo robiłem z drugiej strony.
Przy kolejnym ściąganiu już szarpnąłem i osłona ładnie zeskoczyła.
Tylko, że ja to robiłem w lato, więc było cieplej.
I uważaj na małe zapinki na łączeniu czarnej osłony z beżowymi (u mnie) bokami osłony klapy przy szybie.
Ostatnio zmieniony wt mar 02, 2010 08:58 przez Kamel, łącznie zmieniany 1 raz.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Najlepiej czyms podwazać i odpinać powoli po jednej zapince , ja najpierw z boku ręką odgiąłem a potem pret na niego szmate i z wyczuciem to robiłem i zeszła fajnie a ciągnięcie za uchwyty nic nie dało. Kolega u siebie pociągnął za uchwyt z jednej strony i wyskoczyło a jak pociągnoł za uchwyt z drugiej strony to w okolicach zamku mu pękła bo tam są 2 zapinki i one mocno trzymają. I najlepiej najpierw jakieś zapinki z boku ruszyć zeby wyskoczyły a następne właśnie te przy zamku.