Tak masz racje. Plan mam taki jutro że to wymieniam. Spuszczam zjednej, wlewam z drugiej. Ale różnica taka że wlewam czerwony tak jak poprzednio.Netognos pisze:Moim zdaniem zacznij od takiej porządnej wymiany tego płynu. Kup zielony, do VW. Na stacji benzynowej nawet nie szukaj, raczej w sklepie motoryzacyjnym a najlepiej to w takim specjalnym z olejami i płynami. Ja się dziś tego po Łodzi naszukałem i znalazłem dopiero w specjalistycznej drewnianej budce z płynami eksploatacyjnymi
. Odepnij wężyk idący do pompy wspomagania i spuść wszystko. Nie powinno być trudno, a wysysanie ze zbiorniczka nic nie da za bardzo, tam jest góra połowa całego płynu w układzie. Zalej, pokręć kierownicą na włączonym silniku, uzupełnij płyn i wsio:). Znajomy mechanik mówił mi że po czymś takim, wspomaganie będzie jeszcze przez jakiś czas "miauczeć" ;p , więc chyba można nie panikować, jak coś tam będzie wyć troszkę na początku;). Litr powinien Ci wystarczyć, układ ma u mnie 0,9, u Ciebie chyba nawet trochę mniej. Taka bańka FEBI trzeszczy 25 zł, więc niemało. Ale na pewno mniej niż wymiana zamęczonej czerwonym płynem pompy
. Gdybyś potrzebował jakichś szczegółów, na pewno znajdziesz na forum, a jak masz jak się położyć pod auto, to i pewnie bez kanału da radę to jakiś zrobić
.
Dlaczego? bo u mnie korek jest czerwony. Co podobno świadczy że i płyn ma być taki.
Nie mam katalogu by to sprawdzić. ale to jest MKII.
Przeoczyłem bo kolega wyżej napsiał mi że Febi 6162
więć kurcze mam problem. Bo dziś kupiłem ATF czerwony jak poprzednio...