czujnik temp cieczy silnika a kiepskie osiągi?

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
krzysbiker
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

czujnik temp cieczy silnika a kiepskie osiągi?

Post autor: krzysbiker » pn mar 01, 2010 17:05

witam mam pytanko ostanio mój golfik zaczoł byc mułowaty po podpieciu na kompa diagnosta stwierdził ze mam niska temp silnika w srodku na kokpicie 90 stopni a na kompie 27 wymiemiłem czujnik na nowy dalej to samo w czym jest problem i czy moze to wpłynac na mułowane osiagi?
Ostatnio zmieniony pn mar 01, 2010 17:07 przez krzysbiker, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Post autor: Haki » pn mar 01, 2010 19:04

A jak sprawa z termostatem ? było coś robione

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

Awatar użytkownika
italiano_83
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
Silnik: 1.4T

Post autor: italiano_83 » pn mar 01, 2010 20:16

krzysbiker pisze:witam mam pytanko ostanio mój golfik zaczoł byc mułowaty po podpieciu na kompa diagnosta stwierdził ze mam niska temp silnika w srodku na kokpicie 90 stopni a na kompie 27 wymiemiłem czujnik na nowy dalej to samo w czym jest problem i czy moze to wpłynac na mułowane osiagi?
Temperatura silnika nie ma wpływu na jego osiągi- oczywiście najlepiej jest, żeby była optymalna, ale w sprawny silnik powinien być tak samo dynamiczny zimny jak i ciepły.
90C na blacie a 27 C na kompie to jednym słowem przepaść- Czujnik kupiłeś ori czy jakiś zamiennik? Kostka czujnika wyczyszczona? Czy ogrzewanie w środku też jest mizerne czy nie odczuwasz dyskomfortu związanego z niedogrzaniem? Czy zauważyłeś znaczny wzrost spalania? Vagiem można zrobić test wskaźników - możliwy jakiś problem z wskaźnikiem- choć skoro wskazuje 90C to by było dziwne.
Odnośnie braku dynamiki to pozostaje ci zrobienie logów dynamicznych.

Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic Obrazek

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina 170PS 250Nm

Ducati Monster 696+

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”