Jaki olej?? Syntetyk pol syntetyk?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki olej?? Syntetyk pol syntetyk?
Witam
kupilem wlasnie nowe autko Golf IV TDI AJM i jestem przed zmiana filtrow, olej, rozrzad.
Tylko jaki olej zalac czytalem ze do pompowtryskow 5w40 z norma 505.01, lecz autko ma przejechane ponad 200k i nie wiem jaki wczesniej byl stosowany olej.
Czy moge zalac syntetyk czy polsyntetyk?
Prosze o pomoc
kupilem wlasnie nowe autko Golf IV TDI AJM i jestem przed zmiana filtrow, olej, rozrzad.
Tylko jaki olej zalac czytalem ze do pompowtryskow 5w40 z norma 505.01, lecz autko ma przejechane ponad 200k i nie wiem jaki wczesniej byl stosowany olej.
Czy moge zalac syntetyk czy polsyntetyk?
Prosze o pomoc
Norma oleju na pewno do PD .. i nic innego to raz .Blablus pisze:Byc bylo ale nikt nie dal konkretnej odpowiedzi jaki lac;p
Co do samego oleju ... temat rzeka... ale powiem tak - jeśli nie masz wycieków = oleju ubywa tylko tyle ile przewiduje producent a silnik jest w dobrym stanie ... to możesz zalać syntetyk ... z drugiej strony - wysokiej jakości olej półsyntetyczny - też będzie na pewno bardzo dobry i nie zaszkodzi Twojemu AJM

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Jeśli był od długiego czasu lany półsyntetyk - a zalejesz syntetyka to możesz spodziewać się wyciekówBlablus pisze:No tak tylko jeszcze nie wiem czy ubywa oleju bo mam autko od 3 dni i nei wiem jeszcze jak sie zachowuje, a co sie stanie jezeli zaleje syntetyk a wczesniej byl lany polsyntetyk?

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google