Rozwaliło turbosprężarke na dwie części
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Rozwaliło turbosprężarke na dwie części
Witam!
Dzisiaj mechanik wyjął turbosprężarkę z mojego MK4 115 KM i co się okazało była w dwóch częściach wałek na którym był wirnik wygięty w kształcie litery "L" a wirnika nie znależliśmy, urwała się ta aluminiowa częśc na którą nachodzi gumowy krótki wąż, mechanik jak i gośc który będzie regenerował tą turbinę powiedzieli że jeszcze czegoś takiego nie widzieli. Miał ktoś z was taki przypadek? co to może oznaczac? przebieg auta to 205 tyś km, a stało się to podczas jazdy gdzie miałem 3,5 tyś obrotów przy zmianie biegów.
Dzisiaj mechanik wyjął turbosprężarkę z mojego MK4 115 KM i co się okazało była w dwóch częściach wałek na którym był wirnik wygięty w kształcie litery "L" a wirnika nie znależliśmy, urwała się ta aluminiowa częśc na którą nachodzi gumowy krótki wąż, mechanik jak i gośc który będzie regenerował tą turbinę powiedzieli że jeszcze czegoś takiego nie widzieli. Miał ktoś z was taki przypadek? co to może oznaczac? przebieg auta to 205 tyś km, a stało się to podczas jazdy gdzie miałem 3,5 tyś obrotów przy zmianie biegów.
TRZYMEJ ZA TRZYMADŁO ŻEBY NIE ODPADŁO
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
może to oznaczać ze turbina się zepsuła.. a tak na poważnie... pokaż fotki najlepiej będą dla potomnychRoberto11 pisze:co to może oznaczac?
rozumiem upuszczasz gazu.. i wciskasz sprzęgło i wtedy się to stało ??Roberto11 pisze:a stało się to podczas jazdy gdzie miałem 3,5 tyś obrotów przy zmianie biegów.
Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
widziałeś to na własne oczy ?? czy mechanik ci tylko to powiedział ??
opisz dokładniej uszkodzenia .... którego wirnika nie znaleźliście ?
ile za regeneracje tego ( sadząc po twoim opisie.. ) złomu ??
opisz dokładniej uszkodzenia .... którego wirnika nie znaleźliście ?
ile za regeneracje tego ( sadząc po twoim opisie.. ) złomu ??
Nawet bym się nie bawił w regenerację takiego szajsu ,,, prędzej czy później znów poleci ... a same 6mc jakie dają gwarancji - mówi samo za siebie.Roberto11 pisze:abrams Dokładnie upuszczam gazu i wtedy trach , czy to normalne żeby narobiło takiego bałaganu, gośc na zregenerowaną moja turbinę daje mi 0,5 roku gwarancji. Pojerzdże na niej torche czy nie za bardzo?
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
abrams Za regenerację krzyknął 1300 zł, a turbina tak jak pisałem rozpadła sie na dwie części, urwała się ta okrągła aluminiowa częśc na którą nachodzi gumowy krótki wąż, a wirnika nie ma po stronie intercolera, fotek raczej nie wrzuce bo oddałem ją już do regeneracji. Normalne to jest?? Widził ktoś coś takiego?? Gośc który to będzie regenerował spytał czy to turbina po wypadku tak rozwalona.
[ Dodano: 01 Mar 2010 18:07 ]
Ile może kosztowac nowa turbina??
[ Dodano: 01 Mar 2010 18:07 ]
Ile może kosztowac nowa turbina??
To czemu dają tylko 6mc gwarancji znam firmy które za mniejsze $ dają 12-24 mc gwarancji na swoje usługi...
Popatrz na te ceny ,,, http://moto.allegro.pl/item927389214_tu ... eetle.html i co oferują
Popatrz na te ceny ,,, http://moto.allegro.pl/item927389214_tu ... eetle.html i co oferują
Ostatnio zmieniony pn mar 01, 2010 19:32 przez Haki, łącznie zmieniany 1 raz.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
PinkFloyd regenerował kilka razy,ale niemieckie autostrady za każdym razem dawały radę tym regenerowanym,bo nie mogły wytrzymać długiej pracy na wyższych obrotach niż zazwyczaj,natomiast jak założył używkę,to dalej jeździ do niemiec i nic sie nie dzieje...
Roberto11, tego nikt nie wie,co się kupi,ale kupując używkę zawsze można sprawdzić luzy wirnika i dzięki temu już sporo można dowiedzieć się o sprzęcie ...
Roberto11, tego nikt nie wie,co się kupi,ale kupując używkę zawsze można sprawdzić luzy wirnika i dzięki temu już sporo można dowiedzieć się o sprzęcie ...
Niektóre zakłady daja 2 lata gwarancji ale są takie obwarowania że wychodzi że turbina ma pracowa tylko parenaście tyś km. dzwoniłem przed chwilą do innego gościa i powiedział że sprzeda mi turbo z serwisu z przebirgiem 15 tyś i też daje na swoje wyroby 0,5 roku gwarancji
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
szukaj używki i tak jak michał napisał wirnik nie może mieć luzów ...
Ja ostatnio poleciłem komuś turbinę od gościa po remoncie i teraz muszę świecić oczami :-/ bo luzy wzdłużne się pojawiły po przebiegu 2000 km...............
luzy wzdłużne są BEEE
poprzeczne minimalne do przyjęcia....
poczytaj trochę... dużo tematów na forum jest...
Ja ostatnio poleciłem komuś turbinę od gościa po remoncie i teraz muszę świecić oczami :-/ bo luzy wzdłużne się pojawiły po przebiegu 2000 km...............
luzy wzdłużne są BEEE
poprzeczne minimalne do przyjęcia....
poczytaj trochę... dużo tematów na forum jest...