Awaryjne przy zamknięciu z pilota.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Awaryjne przy zamknięciu z pilota.
Witam
Po wymianie mikro-wyłącznika w zamku zauważyłem, że po zamknięciu auta z pilota (kluczyk scyzoryk - oryginał), awaryjne nie informują mnie o zamknięciu auta. Wcześniej jak zamykałem auto awaryjne raz mi migały, teraz tego efektu nie mam. Alarm prawdopodobnie się uzbraja, dioda przy "cyplu" miga. Proszę o poradę jak wrócić do poprzedniego ustawienia lub informacje co może mi nie działać. Powiem tylko, że przy otwarciu auta awaryjne dwa razy migają (tego efektu chyba wcześniej nie miałem, ale nie jestem już pewny).
Po wymianie mikro-wyłącznika w zamku zauważyłem, że po zamknięciu auta z pilota (kluczyk scyzoryk - oryginał), awaryjne nie informują mnie o zamknięciu auta. Wcześniej jak zamykałem auto awaryjne raz mi migały, teraz tego efektu nie mam. Alarm prawdopodobnie się uzbraja, dioda przy "cyplu" miga. Proszę o poradę jak wrócić do poprzedniego ustawienia lub informacje co może mi nie działać. Powiem tylko, że przy otwarciu auta awaryjne dwa razy migają (tego efektu chyba wcześniej nie miałem, ale nie jestem już pewny).
Przy otwarciu mają mignąć dwa razy przy zamknięciu jeden raz ---- jeżeli nie mignie jeden raz przy zamknięciu to znaczy że któreś drzwi są otwarte -- uszkodzony mikrowłącznik
czy po ok 15 min wyje alarm? wszystkie drzwi po otwarciu zaświecają światło wewnątrz ? lampki w drzwiach się świecą ? działa buczek świateł ? sprawdż to wszystko

Ostatnio zmieniony ndz lut 28, 2010 19:46 przez szawełło, łącznie zmieniany 2 razy.
Ba.........................

Kolego problem z mikrowyłącznikiem miałem z prawej i lewej w przednich drzwiach i awaryjne działały. Teraz w drzwiach od kierowcy jest wszystko OK. Autko jest pozamykane alarm się moim zdanie uzbraja i po 15 min nie wyje. Brakuje tylko mignięcia awaryjnymi przy zamknięciu auta. Więc Twój trop chyba jest zły - przypominam przed naprawą mikrowyłącznika migały raz przy zamknięciu.szawello pisze:Przy otwarciu mają mignąć dwa razy przy zamknięciu jeden raz ---- jeżeli nie mignie jeden raz przy zamknięciu to znaczy że któreś drzwi są otwarte -- uszkodzony mikrowłącznikczy po ok 15 min wyje alarm? wszystkie drzwi po otwarciu zaświecają światło wewnątrz ? lampki w drzwiach się świecą ? działa buczek świateł ? sprawdż to wszystko
wszystko zamknięte - a jak otwieram drzwi i klapę to w środku auta zapalają się lampki. Więc dalej twierdzę, że to nie ten błąd.szawello pisze:A tylnych drzwi jesteś pewny a klapa --- jak masz kogoś z takim golfem to sprawdż --otworz tylną klape zamknij auto -nie mignie bo auto jest jeszcze otwarte--zamknij klape mignie jeden raz to jest prawidłowe -podejrzewam u ciebie klape
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Seba51a, luknij ten temat http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=302946
jeżeli zamki ok to będzie trzeba się vagiem pobawić
jeżeli zamki ok to będzie trzeba się vagiem pobawić
moim zdaniem kolego cos masz z mikrowlacznikami, podejzewam ze z tymi co wymieniales, auto nie mryga bo ktores dzwi sa jeszcze "otwarte", ale jak zamkniesz pilotem to zamyka wszystkie dzwi i alarm bedzie sie uzbrajal i dioda bedzie mrygac, tak wiec szukaj ktory do mikrostyk, mozna to sprawdzic vagiem
Panowie dzięki za próbę pomocy - usterka usunięte. Efektem braku mignięcia był brak blokowania klamki zewnętrznej tzn. przy zamknięciu z pilota, niby się wszystko zamykało i uzbroiło, ale po pociągnięciu klamki na zewnątrz, drzwi się otwierały i zaczynał wyć alarm. Powodem był źle złożony sam zamek tzn. jak ktoś rozbierał go to pewnie pamięta, iż składa się on z części mechanicznej i elektronicznej. Przy składaniu nie dopilnowałem, że jedna "łopatka" z części elektronicznej nie zgrała się z "gniazdem" części mechanicznej zamka. Mam nadziej, że udało mi się opisać usterkę dość czytelnie, przynajmniej dla tych co mieli rozebrany zamek w rękach.
Ps. Dziwie się sobie, że po wymianie mikrowyłącznika i podczas składania zamka oraz testu na "sucho" (przy otwartych drzwiach) nie szarpałem za dźwignie klamki czy już samą klamkę po złożeniu drzwi, tylko przyjąłem że jak się uzbroił i cypel od zamka się schował to jest OK - coś mnie straciło. Efektem tego błędu było pozostawienie auta niby zamkniętego na parkingu w Rybniku na jakieś 5h - widocznie VW nie kradną
- oby tak było.
Ps. Dziwie się sobie, że po wymianie mikrowyłącznika i podczas składania zamka oraz testu na "sucho" (przy otwartych drzwiach) nie szarpałem za dźwignie klamki czy już samą klamkę po złożeniu drzwi, tylko przyjąłem że jak się uzbroił i cypel od zamka się schował to jest OK - coś mnie straciło. Efektem tego błędu było pozostawienie auta niby zamkniętego na parkingu w Rybniku na jakieś 5h - widocznie VW nie kradną