Witam
Mam taka dziwna przypadłość w moim golfie, jak skręcę kierownice maksymalnie w prawo, jadac powoli na wsteczny to odzywa się jakieś piszczenie, nie wiem pasek czy jakieś łożysko. Moze to pompa kierownicy do wymiany. Czy może się ktoś spotkał z czymś takim ?
Piszczenie przy skreceniu kierownicy maksymalnie w prawo
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
U mnie generalnie podobna przypadłość, tzn coś buczy (odgłos świetnie opisał kolega wyżej) ale przy skręcie w obie strony i nie koniecznie przy maksymalnym skręcie - ale przy znacznym. Najbardziej słychać to na jedynce, chociaż na wstepcznym też czasami. Gdy wcisne sprzęgło, ale nadal się toczę - odgłos ustaje. Zauważyłem też, że te objawy występują tylko przy rozgrzanym silniku.
Innych objawów brak - tzn. nie zauważyłem spadku obrotów, nie ma trudności z kręceniem kierownicy. Płynu faktycznie nie jest zbyt wiele, lekko ponad minimum - ale jednak stan jest utrzymany. Przy kręceniu kierownicą w miejscu nie słychac nic niepokojącego
Cóż może mu dolegać ??
Innych objawów brak - tzn. nie zauważyłem spadku obrotów, nie ma trudności z kręceniem kierownicy. Płynu faktycznie nie jest zbyt wiele, lekko ponad minimum - ale jednak stan jest utrzymany. Przy kręceniu kierownicą w miejscu nie słychac nic niepokojącego
Cóż może mu dolegać ??