Fabryczny centralny zamek vs silicon ultimate rearm/relock

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

colby
Mały gagatek
Mały gagatek

Fabryczny centralny zamek vs silicon ultimate rearm/relock

Post autor: colby » ndz lut 28, 2010 12:01

W moim Golfie IV mam fabryczny elektryczny centralny zamek i po do niego został dołożony alarm Silicon Ultimate. Powyższy alarm ma funkcję
domykania/dozbrajania w przypadku np. przypadkowego otwarcia pilotem, na której bardzo mi zależało. Niestety w połączeniu z fabrycznym centralnym VW funkcja
ta nie działa. Rozbrojenie alarmu (połączone z otwarciem centralnego) powoduje zapalenie lampki wewnętrznej i całkowitą deaktywację alarmu. W zamierzeniach
producenta alarmu deaktywacja powinna nastąpić dopiero po otwarciu drzwi albo przekręceniu kluczyka w pozycję zapłonu. Czy ktoś z Was przerabiał już ten
temat bądź ma pomysł jak go rozwiązać? Dodam, że nie chciałbym demontować wszystkich tapicerek i prowadzić osobnych sygnałów z każdych drzwi (to by
rozwiązało problem). Wydaje mi się, że sygnały z krańcówek każdych drzwi powinny się gdzieś spotykać przed sterownikiem światła i z tego miejsca dało by się
go podciągnąc do centralki alarmu.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » ndz lut 28, 2010 12:05

colby pisze:Wydaje mi się, że sygnały z krańcówek każdych drzwi powinny się gdzieś spotykać
przy module komfortu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”