golf I czy pomieści silnik 2.0 TI ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
golf I czy pomieści silnik 2.0 TI ?
Witam , ponieważ mogę kupić za śmieszne pieniądze silnik 2.0 ti od rovera łącznie ze skrzynią saniami półosiami okablowaniem i kompem.Chciał bym zapytać czy jest sens pakować to do MK I ? Pomierzyłem mniej więcej komorę silnika i wychodzi , że na upartego może by wszedł . Wiem że dużo by było z tym roboty więc proszę o opinie czy jest to możliwe .
Schematu to ty szukaj na forum rovera raczej. Co do elektryki to wcale tragedii nie będzie. Zazwyczaj trzeba tylko kilku + i kilku - i prawie gotowe. Należy pamiętać, że licznik z golfa w tym wypadku będzie miał wszelkie czujniki inne i nawet ciśnienia oleju poprawnie nie pokaże. Jedyna rada to zmiana czujnika na taki z golfa co trzeba będzie pewnie jeszcze zrobić coustomową przejściówkę na gwintach. Druga sprawa czujnik temp silnika, żeby zegary golfa pokazywały prawdę to trzeba dołożyć czujnik z golfa, alternator ma jak jak każdy wzbudzenie więc tu problemu nie będzie. Ogólnie to trochę myślenia jest.