Szarpanie,nierowna praca,brak mocy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Szarpanie,nierowna praca,brak mocy
Witam Wszystkich.Mam probelm z golferem 1.4 AEX mianowicie gdy jest silnik zimny wsio jest oki ale gdy silnik nabierze temperatury ok 90 stopni silnikiem zaczyna delikatnie rzucać a gdy dodaje tak gwaltownie gaz do oporu to mi przerwa i czasem slychac delikatne strzaly z rury wydechowej.To samo sie dzieje podczas jazdy gdy dodaje spokojnie gazu to w miare jedzie a gdy chce dodam gwaltownie do dechy to mi zamula sie szarpie i nie chce za bardzo jechac. To sie dzieje zarowno na benzynce jak i na gazie chodz na gazie bardziej czuc tarpanie,a na benzynie nie slychac takich strzałow z tłumika.wszystkie filtry do gazu wymienione swiece sa ok kable tez aparat zaplonowy wyczyszczony co moze jeszcze byc?
czasami zdarza sie ze zgasnie ale to przewaznie sie dzieje jak przytrzymam go na wysokich obrotach(np na 2 biegu) i wyrzuce na luz to w tedy gasnie.
[ Dodano: 28 Lut 2010 20:18 ]
hm nikt nie ma pomyslu co to moze byc??
[ Dodano: 01 Mar 2010 20:06 ]
dzis podłaczylem golfera pod vaga wyszly błędy:00537 ; 00561 ; 00525 ; 00561 ; 00561 po skasowaniu ich zaden nie pokazal mi sie po kolejnym podlaczeniu a pojezdzilem nim do momentu szarpania autkiem.co to moze byc ?? pomozcie bo glowy nie mam juz
[ Dodano: 28 Lut 2010 20:18 ]
hm nikt nie ma pomyslu co to moze byc??
[ Dodano: 01 Mar 2010 20:06 ]
dzis podłaczylem golfera pod vaga wyszly błędy:00537 ; 00561 ; 00525 ; 00561 ; 00561 po skasowaniu ich zaden nie pokazal mi sie po kolejnym podlaczeniu a pojezdzilem nim do momentu szarpania autkiem.co to moze byc ?? pomozcie bo glowy nie mam juz