Brak mocy 1.9 tdi 90 km agr logi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Brak mocy 1.9 tdi 90 km agr logi
Ostatnio zmieniony sob lut 27, 2010 13:59 przez Elopierek, łącznie zmieniany 1 raz.
Elo
wrzucam poprawione logi, filtr powietrza czysty, olej dostaje się do intercoolera ( tak już jest od dłuższego czasu ale auto jeździło super ) to może być przyczyną braku mocy?
http://patrz.pl/zdjecia/poprawione-logi-golf
http://patrz.pl/zdjecia/poprawione-logi-golf
Elo
Czyli nie da sie jednoznacznie powiedziec co jest nie tak ? Przepływomierz niby dziala Turbo tez niby działa . Odnosnie tych wezykow to jeden wisial sobie luzem od N75 ale podpialem go do korpusu filtra powietrza ale to nic nie dało . Poszukam dziury w dolocie jak jade to taki cichutki dziwny gwizd slychac moze to dziura ? Auto juz stoi w garazu od miesiaca i chyba nic nie wymysle . A jak mam sprawdzic zawor N75 ?
Elo
Powiedział-tnie przepływka i brak barów w dolocie.
Komputer ci nie naprawi auta, jak tego się spodziewasz. Dostałeś trop do sprawdzenia a oczekujesz, że VAG ci naprawi auto?
To jeszcze jedna rada: Podłącz notebooka VAG-iem do samochodu i zostaw w garażu na noc. Rano auto będzie naprawione, pewnie jeszcze zdąży zrobić przegląd pozostałych elementów.
Komputer ci nie naprawi auta, jak tego się spodziewasz. Dostałeś trop do sprawdzenia a oczekujesz, że VAG ci naprawi auto?
To jeszcze jedna rada: Podłącz notebooka VAG-iem do samochodu i zostaw w garażu na noc. Rano auto będzie naprawione, pewnie jeszcze zdąży zrobić przegląd pozostałych elementów.
up! 60KM ASG
-
- Użytkownik
- Kontakt:
przeplywka tnie -> umyj albo podmien
Po czym wnioskujesz,że jest dziura w dolocie?Nigdzie jej nie widze.Szukaj dziury w dolocie.
Przepływka wydaje się ok, ocenimy jak ciśnienie doładowania będzie ustabilizowane.
Elopierek, zmostkuj (połącz) przewody(wężyki) od n75 i zloguj dynamicznie 011.
...a ja palę gume na wstecznym ;]
-
- Użytkownik
- Kontakt:
damcio151, oczywiście masz racje Pomiliłem z rana tematy, gdzie inny kolega miał problem z przeładowaniem turbo na WG i stąd ten błąd Elopierek, zloguj dynamicznie 011 na odłączonym przewodzie od gruszki turbinyale po co ? chyba lepiej zrobić z odłączonymi wężykami, przecież teraz i tak ciśnienie jest do niczego, jak zmostkuje to bedzie albo to samo, albo jeszcze gorzej
...a ja palę gume na wstecznym ;]