Witam.
Mam taki problem…
Mój golf stał nie odpalany przez prawie 2 miesiące na mrozach. przykryty plandeka. nie miałem czasu do niego podejść nawet. Tydzień temu chciałem go odpalić, bateria Oki ale nie dostaje paliwa za lekko kreci. robiłem rożne kombinacje nalewałem paliwa do cylindrów do przepustnicy odpala wypali paliwo i gaśnie. wprowadziłem go do cieplnego garażu (20c) po 3 godzinach odpalił od strzała ale później w trakcie jazdy po 3 godzinach nawet nie ostygł nie chciał odpalić. ale za 5 razem załapał. na drugi dzień to samo jak wcześniej nie zapali. znowu do garażu ale teraz jak przekręcałem na zapłon odpalił za 20 razem, jak juz zgasł i nie odpalił…
Pompa niby daje ale może za słabe ciśnienie? jak to sprawdzić proszę o pomoc
Dodam jeszcze ze mam go 10 miesięcy i już 4 razy go zapowietrzyłem i ten ostatni przed mrozami.
golf I cabrio 1.8(2H)72kw 1991 nie odpala
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
od malej ilosci paliwa kilka razy tak dałem ciała.co do pompy to zdejmowałem wezyk ktory podaje paliwo juz do silnika przekrecałem zapłon i paliwo szło ale nie wiem czy to jest wystarczajace cinienie a nie znam sie na tym ani troche a filtr ma cos do tego jesli pompa podaje ? naprawde jestem ciemniak na temat silników
Jak filtr zasyfiony to nie idzie paliwo w takiej ilości jak powinno ... proste... Wymień bo koszt niewielki ...jarek@vw pisze:od malej ilosci paliwa kilka razy tak dałem ciała.co do pompy to zdejmowałem wezyk ktory podaje paliwo juz do silnika przekrecałem zapłon i paliwo szło ale nie wiem czy to jest wystarczajace cinienie a nie znam sie na tym ani troche a filtr ma cos do tego jesli pompa podaje ? naprawde jestem ciemniak na temat silników
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
dzieki za podpowiedz jutro postaram sie wymienic i zobaczymy jaki bedzie efekt
[ Dodano: 14 Lip 2010 19:33 ]
witam
sorki ze dopiero teraz odp ale zapomniałem loginu.
przyczyną był chinski alarm ktory odcinał paliwo, pompka chodził i miała cisnienie ale paliwo nie trafiało do cylindrów.rozbierałem wszystko co zwiazane jest z paliwem do czyszczenia i ewentualnej wymiany i nic nie pomogło.dowiedzialem sie ze alarmy czesto blokuja.
ponoć na 20aut z takim alarmem 19 blokuje alarm.drugim problemem było znalezienie puszki ponieważ była bardzo dobrze ukryta.nie polecam takiego alarmu szkoda nerwów czasu i pieniędzy.
[ Dodano: 14 Lip 2010 19:33 ]
witam
sorki ze dopiero teraz odp ale zapomniałem loginu.
przyczyną był chinski alarm ktory odcinał paliwo, pompka chodził i miała cisnienie ale paliwo nie trafiało do cylindrów.rozbierałem wszystko co zwiazane jest z paliwem do czyszczenia i ewentualnej wymiany i nic nie pomogło.dowiedzialem sie ze alarmy czesto blokuja.
ponoć na 20aut z takim alarmem 19 blokuje alarm.drugim problemem było znalezienie puszki ponieważ była bardzo dobrze ukryta.nie polecam takiego alarmu szkoda nerwów czasu i pieniędzy.