Problem z obrotami ?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Pablo1010
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Problem z obrotami ?

Post autor: Pablo1010 » pt lut 26, 2010 14:47

Witam wszystkich i proszę o pomoc mam taki problem z silnikiem 1.3 na pełnym wtrysku
A wiec tak auto duzo strasznie pali i jak sie nagrzeje i ssanie puszcza to zaczyna przygasac (dławic sie ) az zgasnie i jezeli potrzymam przez chwile gazu troche to ssanie łapie i na przez moment jest ok ale w koncu wraca do tych samych obiawów, wymieniłem czujnik niebieski bo ponoć to mogło być to ale dalej jest tak samo ?
Z góry dzieki za pomoc .

Mk II German Style

Awatar użytkownika
-=ren=-
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: -=ren=- » pt lut 26, 2010 15:11

w przepływomierzu trzeba poszukać... tam jest czujnik temperatury zasysanego powietrza. Przed klapą od strony filtra, taki drucik w małej obudowie, wchodzący od góry kiedy patrzysz w przepływomierz. Sprawdź czy nie ma tam syfu i wyczyść jakimś izopropanloem, denaturatem.

[ Dodano: 26-02-10, 16:06 ]
Pablo1010, na forum lepiej dyskutować niż na PW...

tak jak pisałem wcześniej, nie jestem pewien, ale powinieneś mieć w przepływomierzu ten czujnik... Jak odkręcisz go od obudowy filtra i spojrzysz w środek w ten kwadratowy nazwijmy to wlot, to przy górnej powierzchni powinno coś wystawać z "sufitu" jak rozbierzesz to zauważysz, a jak nie to podeślij zdjęcia.
Ostatnio zmieniony pt lut 26, 2010 15:11 przez -=ren=-, łącznie zmieniany 1 raz.

vwlifestyle.pl
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”