problem ze sprzęgłem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
problem ze sprzęgłem
Witam was mam pytanko jechałem wczoraj do pracy i pedał sprzęgła wpadł mi w podłogę ale wyszedł i chodzi bez oporu tak jak by linka mi poszła jaki koszt jest takiej linki od sprzęgła i czy tródno ją się wymienia<kanał mam> proszę o odpowiedź
Ostatnio zmieniony pt lut 26, 2010 14:45 przez metalizer78, łącznie zmieniany 4 razy.
jeśli wpadł pedał do podłogi ale wraca to może nie być wina linki , pedał sprzęgła ma pod sobą sprężnę która ma jakby dwie pozycje , jeśli pedał nie ma linki lub jest urwana to po wciśnięciu do podłogi powinien tam zostać , dopiero po lekkim jego podniesieniu powinien odbić do góry , u Ciebie jeśli wraca sam to jest wspomagany sprężyną w łapie skrzyni , więc przyglądnij się dobrze czy aby to na pewno linka , może krzywka wyciskowa sprzęgła pękła , jeśli to jednak linka to koszt dobrej z samoregulacją to 150 zł , a wymiana nie jest trudna , tylko trzeba troszkę gimnastyki
- kurczepieczone
- Ma gadane
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
albo pęłka Ci "zawleczka" przy łapie skrzyni która trzyma linke koszt w ASO ok 28zł
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
-
- Ma gadane
-
- Ma gadane
oczywiście już ci opisuję najpierw wyciągasz starą tylko nie wiem w którym miejscu ci się zerwała bo musisz odczepić ją od klapy na dole sprzęgła tam gdzie jest przyczepiona jeżeli nie masz jej jeszcze zerwanej to musisz wyciągnąć ją z pedału sprzęgła przy tym jest trochę gimnastyki mi akurat ją zerwało przy samym pedale sprzęgła więc nie musiałem się gimnastykować ale jak wkładałem tz pomocna dłoń sąsiada to gimnastyka zaje bista.Wkładasz linkę przez otworek pod deską rozdzielczą (pod klapą) wkładasz ją tą częścią co idzie do pedała jak już ją włożysz to musisz zamocować tą część w pedale sprzęgła ta gimnastyka właśnie co właśnie robił mi sąsiad jak już to zrobisz to jesteś happy najlepiej ją wymieniać we dwoje bo jak montuje się ją do pedału sprzęgła to może uciekać i wtedy druga osoba ją podtrzymuje potem zakładasz tak jak ma iść i mocujesz ją do tej klapki drugą częścią linki postarałem ci się opisać tę czynność tak jak umię najlepiej wiesz nie jestem mechanikiem i robiłem tą czynność pierwszy raz nie jest to tródne ale trzeba mieć cierpliwość nie wiem jak się reguluje linkę od sprzęgła bo kupiłem z samoregulatorem więc 5 razy wcisnąłem pedał sprzęgła i mam dobrze. P.S. PO CZYM POZNAJESZ ŻE MASZ TE LINKĘ DO WYMIANY???Balugass pisze:metalizer78, mozesz opisac jak to zrobiles??bo u siebie tez bede wymieniac linke i chicałbym bec przygotowany na kazda ewentualnosc
[ Dodano: 25 Lut 2010 19:44 ]
acha tą klapkę przy skrzyni dźwignię też trzeba podnieść przy montowaniu linki ale to juz jest pierdoła za pomocą lewarka możesz to zrobić żeby podtrzymać ją nie wiem czy sam sobie bym poradził teraz nawet po wymianie jak już wiem mniej więcej jakBalugass pisze:metalizer78, mozesz opisac jak to zrobiles??bo u siebie tez bede wymieniac linke i chicałbym bec przygotowany na kazda ewentualnosc
-
- Ma gadane