Mechanizm el. szyb
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mechanizm el. szyb
Witam. Ze wzgledu na to ze musze wymienic caly el. mechanizm opuszczania szyby w przednich lewych drzwiach (3 d, rok prod. 96) poniewaz spalil mi sie silniczek i pekla linka mam do was pytanie. Czy jest jakas roznica w mechanizmach i silniczkach? Wystarczy ze kupie prowadnice z silniczkiem i podlacze czy musi byc odpowiednio dobrana? Uzywalem szukajki ale nic nie znalazlem. Z gory dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw lut 25, 2010 02:30 przez RoBaL84, łącznie zmieniany 1 raz.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
wszystko jest takie samo, nawet mechanizm od 3 i 5 D w przednich drzwiach jest taki sam., ale w tym temacie dla pewności niech się jeszcze ktoś wypowie.
Ostatnio zmieniony czw lut 25, 2010 02:35 przez prezesik25, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
RoBaL84, czasem ktoś coś wie. Są dwa typy modułów przy silnikach starsze chyba do 94 i nowsze, starsze mają nadruk Brose. Nie pakuj starszego modułu do auta z 96 roku i to wszystko. Po drugie to jakiś starszny przypadek żeby i linka i silnik padła, prawdopdobnie tylko linka się potargała i zablokowała to kupujesz podrubę na allegro a moduł z silnikiem zostaje
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
widać złe mam informacje co roku zmiany modułów, ja mam Brose w dwóch autach ale z 93
Chodzi o to że nowsze moduły miały własność taką że szyba przy zamykaniu jeśli natrafiła na nieprzewidziany opór np ręka, to się cofała sama, starsze się nie cofały tylko zatrzymywały. Chodzi tylko o to żeby tych typów nie mieszać
[ Dodano: Czw Lut 25, 2010 10:51 pm ]
posłuż się po prostu numerami przy poszukiwaniach używki
Chodzi o to że nowsze moduły miały własność taką że szyba przy zamykaniu jeśli natrafiła na nieprzewidziany opór np ręka, to się cofała sama, starsze się nie cofały tylko zatrzymywały. Chodzi tylko o to żeby tych typów nie mieszać
[ Dodano: Czw Lut 25, 2010 10:51 pm ]
posłuż się po prostu numerami przy poszukiwaniach używki
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Po numerach bedzie chyba najlepiej a jutro z ciekawosci sprawdze czy mi sie szyba cofnie jak trafi na reke. Dzieki za pomoc
[ Dodano: 25 Lut 2010 23:00 ]
Paweł Marek, mam do ciebie jeszcze jedno pytanko. Kiedys juz pisales w moim temacie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0 i jezeli mozesz przeczytac w nim ostatniego posta i sie do niego odniesc to bede wdzieczny.
[ Dodano: 25 Lut 2010 23:00 ]
Paweł Marek, mam do ciebie jeszcze jedno pytanko. Kiedys juz pisales w moim temacie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0 i jezeli mozesz przeczytac w nim ostatniego posta i sie do niego odniesc to bede wdzieczny.