Wyciek z pompy wtryskowej?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Wyciek z pompy wtryskowej?
Zaznaczyłem na foto w tym miejscu wygląda jak by pompa się po ciekła i jak by to spływało na dół na ścianki , może mi ktoś powiedzieć skąd może być wyciek , auto pali normalnie bombli w przewodach nie widać , też się chyba nie zapowietrza. Czy nie przejmować się tym , nie leje się ciurkiem ale jak coś jest nietet to już sie denerwuje

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- Ł-u-k-a-s-z
- Gadatliwa bestia
grandi, przepuszcza ci na dzwigni od gazu trzeba wymienic tyleje czy uszcelniacz nie wiem dokładnie co tam jest bo mi mechanik wymieniał ja zapłaciłem kolo 80 i spokój 

Ostatnio zmieniony śr lut 24, 2010 08:09 przez Ł-u-k-a-s-z, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Tak,do uszczelnienia jest ośka.Siedzi tam o-ring,ale nie wiadomo w jakim stanie jest mosiężna tulejka...Jeżeli jest wytarta,to należy ją także wymienić,bo sama wymiana o-ringu nic nie da...
Jeszcze nie dawno widziałem na allegro zestawy naprawcze,ale już ich nie ma...
Chcąc robić samemu,trzeba coś takiego kupić u pompiarza,bo w sklepie raczej ciężko będzie...
Jeszcze nie dawno widziałem na allegro zestawy naprawcze,ale już ich nie ma...
Chcąc robić samemu,trzeba coś takiego kupić u pompiarza,bo w sklepie raczej ciężko będzie...
- grandi
- Lord GTI
Pompiarz powiedział że jak wymienię u góry to na dole zacznie mi się lać więc radził aby wymienić wszystkie uszczelki - orientuje się ktoś w temacie - ta pompa leżała w garażu 4 lata założyłem ją w wakacje i to się teraz stało
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
grandi, jak leżała 4 lata,to tak może być,ma facet rację...
Wymień wszystkie uszczelniacze i miej to z głowy...
W przeciwnym razie możesz mieć taka przygodę jak ja-strzelił uszczelniacz 70 km od domu w niedzielę...oczywiście dojechałem do chaty,ale cała komora silnikowa pływała,a z baku poszła połowa paliwa
Wymień i jeździj spokojnie
...nie będziesz musiał co chwilę wyjmować pompy.
Wymień wszystkie uszczelniacze i miej to z głowy...
W przeciwnym razie możesz mieć taka przygodę jak ja-strzelił uszczelniacz 70 km od domu w niedzielę...oczywiście dojechałem do chaty,ale cała komora silnikowa pływała,a z baku poszła połowa paliwa

Wymień i jeździj spokojnie

- grandi
- Lord GTI
http://www.allegro.pl/item923518898_zes ... ml#gallery
Czy ten
http://www.allegro.pl/item923518908_zes ... bosch.html
jaka jest procedura aby wymienić ten uszczelniacz , za uszczelnienie w moim serwisie gdzie ufam chłopakom zawołali 150 zł za całą pompę z wyjęciem i włożeniem ustawieniem kąta 350 zł . Więc może na początek sam bym sprubował , mógli byście mi pomóc i opisac jak to wykonac
Czy ten
http://www.allegro.pl/item923518908_zes ... bosch.html
jaka jest procedura aby wymienić ten uszczelniacz , za uszczelnienie w moim serwisie gdzie ufam chłopakom zawołali 150 zł za całą pompę z wyjęciem i włożeniem ustawieniem kąta 350 zł . Więc może na początek sam bym sprubował , mógli byście mi pomóc i opisac jak to wykonac
Ostatnio zmieniony śr lut 24, 2010 17:41 przez grandi, łącznie zmieniany 1 raz.
- grandi
- Lord GTI

- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
grandi, możesz spróbować,ale nie ukrywam,że jest to trochę skomplikowane...
Nie chcę Cię zniechęcać,ale lepiej dać to pompiarzowi,bo jak sam zdejmiesz pompę,to i tak do niego pojedziesz na ustawienie kąta.
Pompę masz zapewne z dodatkową reg.gazu,więc nawet jeśli chciałbyś zdjąć samą górę pompy,to sprawa jest na tyle skomplikowana,że przy składaniu trzeba bardzo uważać na taką malutką sprężynkę,która może wpaść do pompy i narobić bigosu takiego,że pompa będzie złom...nawet jak zauważysz,że wpadła,to wyjęcie jej graniczy z cudem i w końcu i tak trzeba będzie zdjąć całą pompę...
Tak jak pisałem wcześniej-wolałbym uszczelnić całą pompę (bo 4 lata stała) i mieć z głowy...wybór należy do Ciebie
Co do linków,to w pierwszym chyba też jest ta tulejka,ale głowy nie dam...w drugim jest to co konkretnie potrzebujesz...poza tym,ceny są śmieszne...mi pompiarz powiedział za komplet uszczelnień ok 30zeta...
Nie chcę Cię zniechęcać,ale lepiej dać to pompiarzowi,bo jak sam zdejmiesz pompę,to i tak do niego pojedziesz na ustawienie kąta.
Pompę masz zapewne z dodatkową reg.gazu,więc nawet jeśli chciałbyś zdjąć samą górę pompy,to sprawa jest na tyle skomplikowana,że przy składaniu trzeba bardzo uważać na taką malutką sprężynkę,która może wpaść do pompy i narobić bigosu takiego,że pompa będzie złom...nawet jak zauważysz,że wpadła,to wyjęcie jej graniczy z cudem i w końcu i tak trzeba będzie zdjąć całą pompę...
Tak jak pisałem wcześniej-wolałbym uszczelnić całą pompę (bo 4 lata stała) i mieć z głowy...wybór należy do Ciebie

Co do linków,to w pierwszym chyba też jest ta tulejka,ale głowy nie dam...w drugim jest to co konkretnie potrzebujesz...poza tym,ceny są śmieszne...mi pompiarz powiedział za komplet uszczelnień ok 30zeta...