Cały czas kopci na śiwo. jaka może być przyczyna?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Cały czas kopci na śiwo. jaka może być przyczyna?
WItam. Panowie mój golf cały czas kopci na śiwo, nawet na biegu jałowym jak mui przytrzymam na 3 tys, obr to cały czas kopci i robi taką zadyme że masakra:( oleju bierze nie całą litre od wymiany a płynu chłodniczego nie ubywa dodam jeszcze że auto zapierdziela jak zawariowane także żadnego spadku mocy nie ma
może to być wina wtrysków?? dodam że silnik kupiłem we włoszech i jak go włożyłem to już wtedy kopcił,a tam go nie sprawdzałem. Bardzo prosze o pomoc może ktoś z was miał takie coś już.

Sprawdź czy masz zasilanie w gnieździe diagnostycznym piny 4/5 i 16, jeżeli nie ma to sprawdź bezpieczniki. Druga sprawa OBD może być puszczone przez immobilizer, jeżeli się nie łączy na zapłonie lub odpalonym silniku to wyprowadź sobie bezpośrednio z ECU pin 61 na gniazdo diagnostyczne przewodem linię K.Pieter WA pisze:no problem w tym że nie dam rady go wpiąć, próbowałem u kilku kolesi go wpiąć i pisze że brak połączenia czy coś podobnego. nie wiem czemu ale tak juz było od początku./
Co do dymienia to tak, jak wyżej piszą trzeba sprawdzić najpierw błędy, w ogóle kontrolka od świec pali się cały czas? Rozepnij dolot na rurze i zobaczy czy nie sączy oleju.
MRCZ pisze:
Co do dymienia to tak, jak wyżej piszą trzeba sprawdzić najpierw błędy, w ogóle kontrolka od świec pali się cały czas? Rozepnij dolot na rurze i zobaczy czy nie sączy oleju.
no kontorlka od świec się świeci czasem podczas jazdy miga, ale świece grzeje bo pali bez problemu rano. Na tego kompa popatrze jutro czy jest ten prąd w gnieżdzie, a o co chodzi z tą linią K?
[ Dodano: 23 Lut 2010 21:52 ]
Byku21 pisze:TO coś z kompem nie tak...Nie masz kogoś kto ma AFN-a ,żeby podmienić kompa???
No właśnie nie mam, tylko że u mnie jest założony komp od 90 KM... może to daje po dupie i robi jakieś błędy czy coś...
No to łapie jakieś błędy. Spr. miernikiem rezystancję na czujniku wzniosu iglicy. Linia K - linia po której się łączysz ze sterownikiem.Pieter WA pisze:MRCZ pisze:no kontorlka od świec się świeci czasem podczas jazdy miga, ale świece grzeje bo pali bez problemu rano. Na tego kompa popatrze jutro czy jest ten prąd w gnieżdzie, a o co chodzi z tą linią K?
ok dzięki kolego kupie tego kompa i napisze wtedy co i jak. a powiedz mi taką rzecz, kupiłem ten silnik z komputerem we włoszech i właśnie nie chce zapalić na tym kompie a wkładałęm go też do golfa mojego ojca on ma 90 km i też nie zapala na nim,złapie i po 2 sekundach auto gaśnie... może on być walnięty ten komputer?Byku21 pisze:Poza tym ograniczają właśnie mapy z kompa 1Z jego moc,bo tam są mniejsze wtryski,więc zatem i dawki paliwa ustawione są na mniej...Może oszczędny tylko jest dzięki temu zabiegowi i nic poza tym...
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: