Czym skleić klamkę schowka ?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

henio8
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: henio8 » wt lut 23, 2010 20:45

Gawior pisze:Będę pisał w kolejności jak mniej więcej wy pisaliście odpowiadając na mój temat.

Na dzień wczorajszy, późnym wieczorem doszukałem się tylko nowego oryginału za bodajże 59zł + przesyłka ( mam dużo wydatków: lakiernik, blacharz i szyba czołowa, no i 2 opony letnie się powoli zbliżają ), żadnych używanych nie widziałęm.

" A może lepiej jednak oryginał z salonu niż zamienniki przerabiane itd.? " - miałem na myśli że miałem już 3 klamki, zamienniki i żaden nie chciał pasować ( jeden z nich to Topran, a 2 pozostałych firm nie pamiętam ) :jezor: , w dodatku kolor był nie czarny tak jak deska tylko jakby w szarawy/popielaty wpadał i bardzo się to rzucało w oczy.

Schowek mam bez airbag-a. Co do klejenia to klamka nie jest rzeczą narażoną na obciążenia ( nie takie rzeczy zdarzało się kleić ) i sądziłem że klejenie dobrym klejem jakoś wytrzyma.

Co do wysłanych linków z allegro to mniej więcej takie klamki montowałem i nie pasowały w otwór no i ten ich kolor :/

" za grosze dostaniesz używke cały schowek około 30 zł " - u mnie to graniczy z cudem, a jak gościu ma klamkę itp. to chce sprzedać całość za 120zł - schowek, klamka i zamek ( obróciłem się na pięcie i wyszedłem :) ).

Jednak na chwilę obecną jestem zainteresowany klejeniem tej klamki, bo brak funduszy, a klej kupie na rodzinną firmę remontowo budowlaną i nie dam za niego ani grosza :)

Podjadę jeszcze dzisiaj do sklepu ASO i zobaczymy ile zawołają. Jak by to było do 40zł to się skuszę, a jak więcej to będę musiał się wstrzymać z kupnem nowej.
Napisałem Ci przecież, że nowa klamka w ASO do schowka bez airbagu kosztuje 61 zł (ale u Ciebie może być trochę mniej bo to cena z drogiego salonu), klamka do schowka z air bagiem kosztuje 39 zł. Warto tam się trochę potargować bo oni mogą obniżać ceny jak chcą. Co do kolorów to spisz nr części z klamki- dostaniesz dokładnie taką jak miałeś. Sam mówisz, że kupowałeś zamienniki i nic były do niczego, w niektórych przypadkach warto kupić oryginał z salonu i mieć spokój, ja uważam nawet ze w wiekszości.
Ostatnio zmieniony wt lut 23, 2010 20:50 przez henio8, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Gawior
Forum Master
Forum Master

Post autor: Gawior » śr lut 24, 2010 01:54

Dla tego pisałem że na chwile obecną cena oryginalnej klamki jest dla mnie za wysoka.
Klamka schowka wykonana jest z ABS-u i PC więc nie powinno być problemu z jej sklejeniem, tak jak jest to w przypadku polipropylenu i polietylenu.
Po prostu ja pytałem o "dobry" klej do takiego plastiku/tworzywa ( sprawdzony najlepiej ).

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”