wspomaganie nie działa a wszystko wymienione;//
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wspomaganie nie działa a wszystko wymienione;//
Kupiłem 3 pompy regenerowane i bez skutku efekt ten sam nie działa wspomaganie...
Postanowiłem wymienić maglownice. Kupiłem regenerowaną za 800zl dosłownie wyglądała jak nówka i oryginalna. Zamontowałem i okazuje sie ze znacznej poprawy nie ma:(( Tylko przy wyższych obrotach jak np 3tys to działa przyzwoicie a na podtrzymaniu kiepsko. Zrobiłem na tej nowej raptem 4km. Urwanie głowy już mam z tym. Wlewałem 3 różne oleje zielone syntetycznie i jakieś tam... Na włączonym silniku jak odkręcam zbiornik wyrównawczy to olej chlapie co oznacza ze przewody są drożne(chyba) i pompa daje rade...
Co wy o tym sądzicie??? Mam dośc inwestowania w to!!
Jest to GOLF IV 1.9TDI 115KM/ rok 2000r. Przebieg 220tys.
Postanowiłem wymienić maglownice. Kupiłem regenerowaną za 800zl dosłownie wyglądała jak nówka i oryginalna. Zamontowałem i okazuje sie ze znacznej poprawy nie ma:(( Tylko przy wyższych obrotach jak np 3tys to działa przyzwoicie a na podtrzymaniu kiepsko. Zrobiłem na tej nowej raptem 4km. Urwanie głowy już mam z tym. Wlewałem 3 różne oleje zielone syntetycznie i jakieś tam... Na włączonym silniku jak odkręcam zbiornik wyrównawczy to olej chlapie co oznacza ze przewody są drożne(chyba) i pompa daje rade...
Co wy o tym sądzicie??? Mam dośc inwestowania w to!!
Jest to GOLF IV 1.9TDI 115KM/ rok 2000r. Przebieg 220tys.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Na początek wziąłbym się za porządne sprawdzenie wszystkich przewodów od wspomagania.
Pamiętam ,że częstą przyczyną zwalonego wspomagania - był zaworek od podciśnienia .. ale nie wiem jak jest w PD ...
Pamiętam ,że częstą przyczyną zwalonego wspomagania - był zaworek od podciśnienia .. ale nie wiem jak jest w PD ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Jutro wykręcę wszystkie przewody ciśnienie , i sprawdzę.
Pasen napewno jest ok bo kupowałem niedawno i sprawdziłem.
Nigdzie wycieków nie ma .
[ Dodano: 25 Lut 2010 22:41 ]
wszystko sprawdzone i drożne...
najwyraźniej pompa siadła:( jest na gwarancji wiec musze poczekać 2 tyg az bedzie z powrotem
[ Dodano: 28 Lut 2010 12:40 ]
najwyraźniej to pompa jest nie wydajna bo przy wiekszych obrotach chodzi przyzwoicie wspomaganie...
Pasen napewno jest ok bo kupowałem niedawno i sprawdziłem.
Nigdzie wycieków nie ma .
co masz na myśli gdzie sie to znajduje, bo przy magl jest zaworek ale wsteczny.Haki pisze:był zaworek od podciśnienia ..
[ Dodano: 25 Lut 2010 22:41 ]
wszystko sprawdzone i drożne...
najwyraźniej pompa siadła:( jest na gwarancji wiec musze poczekać 2 tyg az bedzie z powrotem
[ Dodano: 28 Lut 2010 12:40 ]
najwyraźniej to pompa jest nie wydajna bo przy wiekszych obrotach chodzi przyzwoicie wspomaganie...