mk2
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- fryzmk2
- Nowicjusz
mk2
witam wszystkich
mam jedno proste pytanie jak wyglada sprawa wsadzenia vr6 24v do mk2 chodzi mi tylko o mocowanie silnika czy jest wielka rzezba czy wszystko podobnie jak z 12v
ps
jesli ktos ma pisac po co mi to i wyzywac sie ze to bez sensowny temat to niech da sobie spokoj
pozdraVWiam
mam jedno proste pytanie jak wyglada sprawa wsadzenia vr6 24v do mk2 chodzi mi tylko o mocowanie silnika czy jest wielka rzezba czy wszystko podobnie jak z 12v
ps
jesli ktos ma pisac po co mi to i wyzywac sie ze to bez sensowny temat to niech da sobie spokoj
pozdraVWiam
I love my vw
graty do mk2 moze akurat cos ktos chce a ja moze akurat cos mam
- Wrobel Gda
- Mały gagatek
- Kontakt:
- mendrek
- Ma gadane
A ja mam pytanie z innej beczki troszke. Ile kosztuje silnik taki z osprzetem bez skrzyni ale z wiazka itp do odpalenia. A drugie to czy skrzynia z 12v podejdzie do 24v. Przepraszam ze sie wcinam w temat.
Jetta mk2 BY Mendrek
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/16ec8ad536ccb9a9.html][img]http://images39.fotosik.pl/204/16ec8ad536ccb9a9m.jpg[/img][/url]
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/16ec8ad536ccb9a9.html][img]http://images39.fotosik.pl/204/16ec8ad536ccb9a9m.jpg[/img][/url]
- tommi9097
- Ma gadane
- Kontakt:
dziekx, kolezko tak jak wczesniej napisałem moge sie mylic wiec myliłem sie jezeli chodzi o paska:PWrobel Gda pisze:Od golfa 3 oraz corrado pasują wózki ale na pewno nie od passata Przednia belka z passata to i owszem pasuje
[ Dodano: 20 Lut 2010 01:04 ]
Kolego kpl silnik VR6 z (wiązka , komputerem itd) chodzi w granicach od 1500zł do 2500zł mozesz znalesc i taniej ale to w opłakanym stanie... . A co do skrzyni to nie wiem moze ktos inny sie na ten temat wypowie z Forum:)mendrek pisze:A ja mam pytanie z innej beczki troszke. Ile kosztuje silnik taki z osprzetem bez skrzyni ale z wiazka itp do odpalenia. A drugie to czy skrzynia z 12v podejdzie do 24v. Przepraszam ze sie wcinam w temat.
Ostatnio zmieniony sob lut 20, 2010 02:11 przez tommi9097, łącznie zmieniany 1 raz.
Poszukuje VW Mk1 Caddy...
dobrze rozumiesz. Aby wstawić jakąkolwiek 24 zaworową VR6 trzewba zaopatrzyć się w to wszystko co jest potrzebne do 12V. Czyli sanki, belke przednią jak do 12V i do tego łapy mocujące silnik od 12V. Otworym montażowe w bloku 24V są przygotowane pod te łapy nawet w 3.6 VR6. Skrzynie, koło zamachowe i sprzęgło również bierzemy z 12V.fryzmk2 pisze:dobra czyli tak samo powinien wejsc r32 z mk4 dokrecam lapy z 12v i jesli chce miec naped na oske to tez skrzynia z 12v
dobrze rozumiem
- fryzmk2
- Nowicjusz
dobrze rozumiesz. Aby wstawić jakąkolwiek 24 zaworową VR6 trzewba zaopatrzyć się w to wszystko co jest potrzebne do 12V. Czyli sanki, belke przednią jak do 12V i do tego łapy mocujące silnik od 12V. Otworym montażowe w bloku 24V są przygotowane pod te łapy nawet w 3.6 VR6. Skrzynie, koło zamachowe i sprzęgło również bierzemy z 12V.
no i o take kakrety mi chodzilo dzieki bardzo
[ Dodano: 16 Mar 2010 17:14 ]
pozwole sobie odnowic temat
kilka pytan sie pojawalo przykladowo mam kaste mk2 syncro wiem jak wsadzic tam silniczek (r32) wszystko jesli o to chodzi to mam zgrane ae pojawaija sie nastepujace pytania chce zeby auto ciagnelo na 4 buty i co mam dolkadnie zrobic wiadomo ze seria co byla nie wytrzyma i chcialbym 4motion np z mk4 do sie to wpasowac jak z wyprowadzeniem ze skrzyni walu podpasuje to? i co z tylnia oska podpasuje na ten tylni wozek dyfer z mk4 ? duzrzo rzezby ( napewno trzeba wal napedowy skrócic)
moze ktos kto ma pojecie rozwieje moje watpliwosci
no i o take kakrety mi chodzilo dzieki bardzo
[ Dodano: 16 Mar 2010 17:14 ]
pozwole sobie odnowic temat
kilka pytan sie pojawalo przykladowo mam kaste mk2 syncro wiem jak wsadzic tam silniczek (r32) wszystko jesli o to chodzi to mam zgrane ae pojawaija sie nastepujace pytania chce zeby auto ciagnelo na 4 buty i co mam dolkadnie zrobic wiadomo ze seria co byla nie wytrzyma i chcialbym 4motion np z mk4 do sie to wpasowac jak z wyprowadzeniem ze skrzyni walu podpasuje to? i co z tylnia oska podpasuje na ten tylni wozek dyfer z mk4 ? duzrzo rzezby ( napewno trzeba wal napedowy skrócic)
moze ktos kto ma pojecie rozwieje moje watpliwosci
I love my vw