Problem z odkręceniem kolektora od turbiny, śruby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
Problem z odkręceniem kolektora od turbiny, śruby
Jakis czas temu od kolegi z forum kupilem turbine garrett'a T3 no i chce przeczyscic kolektor ssacy ale przed tym musze odkrecic od niego turbinke, no i jasna sprawa sruby sa gleboko zapieczone, psiknalem WD40 poczekalem ok 20 min i proba skonczyla sie na tym, ze sruba sie lekko obtarla wiec strach probowac do skutku...powiedzcie mi jakim sposobem mozna je wykrecic? Wyobrazam sobie co bedzie jak niegdys bede chcial odkrecic kolektor od silnika ktory przy wymianie suszarki bedzie wymagal odkrecenia, przeciez to wiekowe, nie do odkrecenia 

- Bartek_R
- Pasza dla Świń
- Kontakt:
turbinka jest przykręcona do wydechowego a nie ssącegopiotrekgal pisze:chce przeczyscic kolektor ssacy ale przed tym musze odkrecic od niego turbinke
a jak nie po może WD40 to próbuj śruby dobrze podgrzać np gazowym palnikiem, ja u siebie zpryskałem RostOff + gobrze pasowany klucz i metrowa rura, poszło jęśli śruby są ori to są dość wytrzymałe więc nie powinny się urwać ale jak mówiłem podgrzać nie za szkodzi
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt: