mk3 aaz 1.9 TD Mianowicie mam taki problem ze skrzynią biegów ,aby wrzucić pierwszy bieg muszę go wcisnąć do dołu tak jak przy wrzucaniu wstecznego biegu , pozostałe biegi chodzą normalnie czy da się to jakoś wyregulować ?????????
Ostatnio zmieniony wt lut 23, 2010 23:43 przez adamSA, łącznie zmieniany 2 razy.
misiekvw3, Nie ma linek, są patyki adamSA, Niedawno kupiłeś auto? Jest wsteczny? Coś widzę że masz jeden łącznik z dwójki (ten biały plastik) ktoś tam pchał pazury? zmierz jego długość dla pewności.
jaki jest koszt takiego zestawu , sam dam rade wykonać naprawę jest to skomplikowane czy raczej nie?????? masz racje luzy na tych drążkach są prawie na wszystkich
t0mal, a może to jednak nie przyczyna luzu bo wcześniej miałem stłuczkę i właśnie po tej stłuczce to się zrobiło moze jednak wystarczy tylko coś wyregulować ,,
[ Dodano: 01 Mar 2010 12:05 ]
kanał mam 13 posiadam no i plusik dla ciebie już poleciał
Jak masz luz na piłeczce i spękaną gumę przy rurce co idzie do lewarka to trzeba będzie to powymieniać, ale jak chcesz to możesz spróbować z kanału poluzować taką obejmę na rurce co idzie od lewarka i przesunąć dźwignię zmiany biegów w stronę piątki (czyli obrócić obejmę względem drążka) - i tak to będziesz rozbierał.