bardzo duze spalanie i czuc benzyna w srodku czasem brak moc
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
bardzo duze spalanie i czuc benzyna w srodku czasem brak moc
witam.mam golfa mk3 1,8 benzyna 90 km. z 96r. auto przerywa i szarpie jezeli sie mu da gwaltowniej gazu i na wolnych obrotach faluje.nie zawwsze jednak sie tak dzieje.poza tym auto bardzo duzo pali nawet ok 12-13 na trasie!!.czuc benzyna w srodku !!raz mnie tez zawiodlo nie chcial odpalic kecil ale nie chcial zaskoczyc i ani na kable nie pomoglo tylko dopiero na holu i to po przejechaniu ok 1 km zaskoczyl.prosze o pomoc z gory bardzo dziekuje.pozdrawiam
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Skoro czuć benzynę w środku auta to masz wyciek - to by tłumaczyło duże spalanie i przerywanie podczas gazowania. Jedyne co pozostaje do dokłada kontrola układu paliwowego wszystkich przewodów począwszy od baku aż do silnika. Szukaj zacieków - podłóż karton pod silnik na noc może uda się zlokalizować wyciek. Sprawdź drożność filtra paliwa, oraz czy nie masz przebicia na kablach wysokiego napięcia lub na "fajce" świecy.
- karol2010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
heh mialem podobny przypadek z tym ze nie potrafie stwierdzic ile mi palil benki bo jezdze na gazie. moja naprawde polegala na tym ze spuscilem to co mialem w baku. krotko mowiac mialem dziadoskie paliwo a po nim zatkany filtr. samochod wogole nie chcial palic i jezdzic na tym gownie. sprawdz benzyne albo zatankuj gdzie indziej.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=431207&p=5192875#p5192875 - moje mkIII
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
mialem to samo, sonda lambda najprawdopodobniej do wymiany, za duza dawke dostaje, zalewa go dlatego szarpie, zalewa dlatego duzo pali i smierdzi benzynka, bierz miernik i sprawdz sonde, albo podjedz gdzies gdzie ci to sprawdza, u mnie wymiana sondy pomogla jak narazie, bo zalozylem uzywke bo mialem za free z auta o bardzo malym przebiegu, autem az milo sie jezdzi, i paliwa tak nieubywa