kaluże , woda , gaśnie.....
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
kaluże , woda , gaśnie.....
WitAM!
dalem w kategorii INNE bo nie wiedizalem do konca gdzie dac
wczoraj jadac ulica z liczna iloscia kaluzy (wolno 40-50km) gdzie wieksze kaluze nawet 20kmh zapalala mi sie kontrolka akumulatora najezdzajac na kaluze , potem gasla , az po paru razach auto "zdechlo"
probujac odpalic aku poszedl ://
czego to jest wina?
ostatnio wymienialem szczotki z regulatorami w alternatorze bo nie mial ladowania i ok
a teraz??
mozle ze to przewody wysokiego napiecia? bo byly wymieniane nawet nie chce wiedizec kiedy. ?!
pozdrawiam i dziekuje za wszelka pomoc !
dalem w kategorii INNE bo nie wiedizalem do konca gdzie dac
wczoraj jadac ulica z liczna iloscia kaluzy (wolno 40-50km) gdzie wieksze kaluze nawet 20kmh zapalala mi sie kontrolka akumulatora najezdzajac na kaluze , potem gasla , az po paru razach auto "zdechlo"
probujac odpalic aku poszedl ://
czego to jest wina?
ostatnio wymienialem szczotki z regulatorami w alternatorze bo nie mial ladowania i ok
a teraz??
mozle ze to przewody wysokiego napiecia? bo byly wymieniane nawet nie chce wiedizec kiedy. ?!
pozdrawiam i dziekuje za wszelka pomoc !
- maryjan
- Gadatliwa bestia
A masz osłone pod silnikiem? jeżeli nie to po wjeździe w kałuże cała woda dostaje się na silnik... oblewając również juz nie nowe przewody... Nieszczęście gotowe.
Ostatnio zmieniony sob lut 20, 2010 11:23 przez maryjan, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziki
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
maryjan, ja nie mam takiej osłony i nie mam też takiego problemu... Trzeba się po pierwsze zastanowić, co jest przyczyną problemu - czy brak ładowania (kolega pisze, że aku mu padł, że świeciła się kontrolka ładowania), czy przewody zapłonowe, lub kopułka.
MARLUK, naładuj aku, spróbuj odpalić i zobacz, czy w ogóle masz ładowanie. Tylko nie sugeruj się kontrolką, tylko zmierz napięcie.
MARLUK, naładuj aku, spróbuj odpalić i zobacz, czy w ogóle masz ładowanie. Tylko nie sugeruj się kontrolką, tylko zmierz napięcie.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM